feb 222013
 

Ik had er natuurlijk wel al van gehoord, maar was er nog niet echt geïnteresseerd genoeg in. En eigenlijk realiseer ik me ook nu dat het wel nog even een kwestie is van “ze moeten het eerst maar eens tot een 1.0 release brengen”. Maar toch…

Pocketnow.com heeft al wat filmpjes waarbij ze laten zien hoe je de developer preview op een Google Nexus 7 of Nexus 4 kunt installeren (al blijkt dan nog niet veel te werken). Dat zijn gewoon apparaten die je nu ook in Nederland al voor best aantrekkelijke bedragen kunt kopen (in tegenstelling tot al die Windows 8 tablets).
En qua concept lijkt Ubuntu helemaal met het Microsoft Windows 8 concept aan de haal te gaan: één OS dat op verschillende apparaten draait en dat je niet alleen een telefoon of tablet geeft, maar ook een desktop-computer of laptop. Zelfs het principe van twee applicaties naast elkaar lijkt helemaal op de Windows 8 interface, maar voor de rest vind ik de GUI veel en veel mooier.
En het is Linux! Niks walled garden of closed source zoals bij iOS of Windows 8 (en zelfs Android). Ik hoop alleen dat ze het hele patenten-gedoe kunnen voorkomen danwel overleven. Want áls het lukt om dit productiegereed te krijgen dan kun je er op rekenen dat zowel Microsoft als Apple hier op gaan schieten.
Lees verder….