jan 042013
 

DVD player Op Techfresh.net kwam ik een verwijzing tegen naar de CVYI-E250 13.3-Inch Portable Multimedia DVD Player. Het is ‘weer’ een van die elektronica producten uit China, die je online kunt bestellen. Het gaat hier om een portable DVD-speler met optie om regiovrij DVD’s af te spelen. Maar je kunt er ook een USB-stick of SD-kaart op aansluiten. Het apparaat heeft een een 13,3 inch scherm met een resolutie van 1024×860. Het speelt MPG, AVI, MPEG 1, MPEG 2, MPEG 4, DIVX, XVID, MP3, WMA, JPEG af en heeft ondersteuning voor DVD, DVD+R/-R, DVD+/-RW,CD, CD-R/W, VCD. Helaas wordt voor de USB-stick en SD-kaart slechts een maximum van 8GB ondersteund. Dat is een beetje kleiner dan de sticks en kaartjes die ik zelf op het moment koop.
Aan de bijgeleverde analoge TV-antenne heb je in Nederland niets meer, maar wellicht in het buitenland op vakantie wel hier en daar nog (?). De accu houdt het helaas maar 3 uur vol, genoeg voor een beetje autorit, maar niet genoeg voor een vlucht naar bijvoorbeeld de VS. En hoewel er wel een adapter bij zit, zit er zo te zien geen autolader in de levering.
DVD_player_2 Voordat ik het over de prijs ga hebben, eerst even de vraag die ik mezelf meteen stelde: is hier nog een markt voor?

Een paar jaar geleden, dus voor de iPad, jazeker, toen was die markt er echt wel. Toen kocht ik zo’n speler ook voor in de auto op vakantie om de kinderen wat afleiding te laten hebben. Maar dat was toen. Nu neem ik eerder een USB-stick mee om ze op de iPad video’s te laten kijken (als ze er niet liever spelletjes op spelen).
Lees verder….