Airplay voor Android

 Gepubliceerd door om 21:28  Android
nov 262011
 

Nee, natuurlijk is het geen Airplay, maar het is nou eenmaal eenvoudiger te begrijpen als je op die manier denkt aan het product van Dream Chip Technologies. Voor €99 koop je een ontvanger die je aan de HDMI-ingang van je TV aansluit en daarmee kun je dan een HDMI signaal vanaf je Android smartphone draadloos weergeven.
Waarom zou je dat willen? Nee, niet om Angry Birds te spelen op je grote TV. Ik denk niet eens om te tekstverwerken op je TV, maar net als bij Airplay zie ik voor mezelf het grote voordeel in het verzorgen van presentaties en het geven van uitleg voor een groep vanaf je Android smartphone of tablet.
Dat wil je draadloos doen en niet via een kabeltje.

Het bedrag van €99 is op zich wel wat fors, dat is meer dan een Apple TV2 in de VS kost en dan krijg je veel meer functionaliteit ter beschikking dan alleen Airplay. En ook hier is even afwachten hoe je controle kunt houden over wie er beeld mag versturen via het apparaat. In een onderwijs setting wil je daar wel wat controle over hebben. Dan wil je iemand (of iedereen) een soort ‘voorzitter’ willen kunnen laten zijn waar je een verzoek tot overnemen van het scherm naar toe stuurt. Je wilt immers niet altijd dat elke student zomaar beeld naar je scherm kan sturen, terwijl het juist ook wel zinvol kan zijn dat je dat zo nu en dan toe staat.