High Tech op de Racefiets

 Gepubliceerd door om 08:24  Fiets
apr 032011
 

Ik kan er niets aan doen, maar waar ik ook mee in aanraking kom, ik ga altijd op zoek naar de bijbehorende technologieën. Dus ook toen ik ging testrijden met de Gazelle Vuelta racefiets. Waar mijn Ligero voorzien is van naafdynamo, licht, bagagedrager en fietstas, is de Vuelta helemaal kaal.
Veel heb je ook niet nodig, maar één ding vond ik als beginnend racefietsrijder wel heel vreemd: er zat/zit geen bel op!

Het blijkt een langlopend conflict tussen racefietser en andere weggebruikers te zijn. Racefietsers zijn blijkbaar in ruime meerderheid van mening dat een bel niet thuis hoort op een racefiets, terwijl andere weggebruikers (terecht) vinden dat zo’n snelle racefietser die roept dat ze aan de kant moeten niet echt vriendelijk is.
Goed, ik kan begrijpen dat je als echt snelle racer liefst zo weinig mogelijk gewicht mee neemt. En het is ook nog niet eens zo gemakkelijk om een bel te vinden die past op het stuur van een racefiets. Maar het is verplicht sinds 1906 en opgenomen in artikel 5.9.71 van het Voertuigreglement.
Lees verder….