jul 202010
 


SURF heeft een serie filmpjes online gezet over Verrijkte Publicaties. Omdat ze op YouTube staan, heb ik de verzameling van 6 filmpjes even bij elkaar gezet in een playlist die je hierboven meteen kunt afspelen (ze lopen automatisch door en je kunt naar de volgende skippen als je wilt). Interessant en ik ben groot voorstander van zulke korte filmpjes over projecten. Het geeft snel een beeld van wat er gebeurt (is), laat een aantal betrokkenen aan het woord en is nu eenmaal een stuk visueler dan een stuk tekst op een pagina. Verrijkte rapportages als het ware dus. 🙂

(bron SURF nieuwsbericht)

 Reacties uitgeschakeld voor Serie korte films over Verrijkte Publicaties  Tags:

Je iPad als tweede monitor

 Gepubliceerd door om 06:20  iOS, Tools
jul 202010
 


Mac-gebruikers konden het al met behulp van het programma Air Display en nu kunnen ook Windows-gebruikers hun iPad als tweede monitor aan hun laptop koppelen via MaxiVista.

Het werkt zo te zien. Video bekijken op het tweede scherm of geavanceerde grafische effecten gaat wat minder vanwege de draadloze verbinding tussen laptop en iPad. En natuurlijk kun je je afvragen waarom je dit zou willen. Niet als goedkoop alternatief voor een echte monitor. Natuurlijk deze applicaties kosten ‘maar’ $9,99. Dus als je al een iPad hebt dan zou je kunnen stellen dat de extra kosten veel lager zijn dan voor een monitor.
Maar het betekent wel dat je iPad weer ergens ‘vast’ zit. Het is zo opeens niet meer een mobiel apparaat dat je er gemakkelijk even bij pakt.

Nou ja, maakt eigenlijk ook niet uit. Het valt onder de noemer: iemand verzint het, programmeert het en verdient er geld mee omdat er mensen zijn die het minimaal de moeite van het uitproberen en aan familieleden demonstreren waard vind.