SURFnet Devices in het Onderwijs – Uitpakken #2


De Dell SX2210T monitor is een die 21,5 inch desktop monitor. De monitor is voorzien van een ‘gewone’ analoge VGA-aansluiting en twee digitale (DVI-D met HDCP en HDMI) aansluitingen. Daarmee geef je het beeld/de video van je computer weer (max 1920 x 1080 bij 60 Hz).

Sluit je nu ook de bijgeleverde USB-kabel aan en installeer je de drivers onder Windows 7, dan heb je ook nog de beschikking over een 2,0 megapixel webcam én multi-touchvoorziening. Dat betekent dat je je vingers op het scherm als muis kunt gebruiken (klikken etc), maar dat je ook twee vingers tegelijkertijd kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het inzoomen/uitzoomen van foto’s of het besturen van Google Earth of Microsoft Surface Globe. Helaas is “multi” in dit geval slechts 2. Het scherm kan maar twee vingers tegelijkertijd herkennen. Dat is dus een stuk minder dan de 11 vingers die een iPad gelijktijdig kan herkennen. Voor het Microsoft Surface Collage programma dat ik in de video laat zien is het voldoende. Maar niet voor het Microsoft Rebound dat ook onderdeel van het gratis Touch Pack is. Iets om in de gaten te houden dus als je een idee indient waarmee je deze monitor ter beschikking wil krijgen.

Meer verschillen en overeenkomsten in touchgedrag en te gebruiken vingerbewegingen zijn te vinden in de Touch Gesture Reference Guide (met dank aan Paulo Moekotte voor de tip).

Je kunt nog t/m 4 juni 2010 een idee indienen via de website (zie voor aanmeldformulier en voorwaarden de documenten rechts op de voorpagina). Als je idee goedgekeurd wordt en je voldoet aan de eisen met betrekking tot delen van je ervaringen (zodat anderen er ook wat van kunnen leren) dan mag je het apparaat na afloop houden!
Alle uitpakfilmpjes en (zodra ze aan de slag gaan) ervaringen van de testers kun je op het weblog van het project vinden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rolf
Rolf
14 jaren geleden

Hoi Pierre,
werkt dit scherm eigenlijk ook een beetje betrouwbaar met een stylus en handschriftherkenning onder window7?

Ik ben voor het beter ondersteunen van gesprekken van studieadviseurs met studenten naar zo iets op zoek (en dan ook nog betaalbaar), maar tot op heden nog niet echt iets bruikbaars tegengekomen online.

Thanx
Rolf
Wageningen Univeristy