mei 042010
 

Android versies Techcrunch verwijst vandaag naar een grafiek die door Google beschikbaar gesteld wordt op hun site voor ontwikkelaars van Android applicaties. De grafiek laat de verdeling zien van het gebruik van de verschillende versies van Android op dit moment. Dat hebben ze gemeten door (automatisch) te registreren welke versie iemand gebruikt bij het benaderen van de Android Market.

Het betekent dat er ook een aantal afwijkingen in de meting zitten (is altijd het geval). Zo registreert het iemand niet als hij/zij de afgelopen weken geen nieuwe applicaties heeft geïnstalleerd, maar aangezien ik aanneem dat het ook bij automatisch aan de gebruiker gemelde en daarna geïnstalleerde updates een registratie uitvoert, neem ik aan dat de meeste gebruikers wel een bezoek aan de Market brengen in die periode.

Hoe dan ook, het overzicht laat zien dat meer dan 60% van de Android gebruikers nog een ‘oude’ versie van het besturingssysteem gebruikt. Slechts zo’n 30% beschikt op dit moment over de nieuwste versie. Een vanzelfsprekend probleem? Is het gewoon moeilijk om early  adopters die al bij versie 1.0 aan boord kwamen te laten upgraden? Of is er meer aan de hand? En is het iets waar ook Apple problemen mee heeft?
Lees verder….