sep 182009
 
Streaming Radio

Ik kreeg het op de G1 Android niet aan de praat tijdens de review: luisteren naar online streaming radio van de verschillende radiostations de Nederland rijk is.
En ook nu op de HTC Hero kreeg ik het maar niet voor elkaar. Maar ik kon me niet voorstellen dat het niet zou kunnen. En dat klopt gelukkig! En het blijkt nog heel eenvoudig te zijn ook, maar ik kon er niks over vinden op internet anders dan een heleboel mensen die hetzelfde probleem hadden. Daarom ook maar even hier opgeschreven:

# Stap 1) Zoek in de Android Market naar StreamFurious. Je hebt voldoende aan de gratis versie. Installeer deze.

# Stap 2) Ga met de browser naar http://tinyurl.com/plslijst. Voeg de link even toe aan je favorieten, dan hoef je hem daarna niet meer in te typen.

# Stap 3) Selecteer uit de lijst met radiostations het gewenste station. StreamFurious start nu automatisch op, voegt het station toe aan de playlist en begint te spelen. Klaar! :-)
p.s. de credits voor de lange lijst radiostations liggen bij de gebruiker mvi van het forum van iphoneclub.nl. Ik heb alleen een tinyurl link gemaakt die wat sneller in te voeren is in de browser.

sep 182009
 

DeOnderwijsdagen - Klik voor grotere versie Tijdens Dé Onderwijsdagen op 10 en 11 november a.s. is er ruimte voor zo’n 100 sessies verdeeld over twee dagen. Normaal gesproken wordt het programma volledig samengesteld door de programmacommissie. Dit jaar kon je echter ook zelf een voorstel indienen voor een sessie. Er was ruimte voor 16 sessies en er zijn 37 voorstellen binnen gekomen.

Ik heb er ook eentje ingediend met als titel “Aan de slag met elektronische boeken in het onderwijs“.
Het moest allemaal kort en beknopt (maximaal 80 woorden), dus dit de omschrijving van de sessie: “De ontwikkelingen rond elektronische boeken (eBooks) gaan heel snel. Het is daarom moeilijk om te weten waar je aan moet denken als je ermee aan de slag wilt. Deze sessie geeft een antwoord op die vragen. Aan bod komen de verschillende soorten eBook readers, bestandsformaten, de rol van uitgevers, auteursrecht, DRM en natuurlijk het zelf produceren van eBooks. In deel twee gaat u aan de slag met het produceren/converteren van een eBook aan de hand van eigen materiaal.“.

Een niet zo heel verrassend onderwerp waarschijnlijk. Ik had natuurlijk ook weblectures/recorded lectures kunnen kiezen maar dit leek me voor de aanwezigen onbekender en met name ook de praktische kant (wat komt er bij kijken als je er mee aan de slag gaat) leek me voor de OWD 2009 deelnemers nieuw.

Maar, voordat ik die sessie mag verzorgen, moeten jullie er voor zorgen dat ik bij die 16 sessies terecht kom. En dat kan door hier op mijn sessie (#12) te stemmen. Het is nummer 12, dus even naar beneden scrollen!!

Je mag in totaal 3 sessies selecteren, dus ook als je een andere sessie leuker/interessanter vindt dan de mijne, dan kan dat. Kun je toch ook nog op de mijne stemmen! :-)
En vind je mijn sessie helemaal niks, stem dan in ieder geval even op de andere sessies.

 Reacties uitgeschakeld voor OPROEP: Help mij aan een sessie over eBooks tijdens de OWD2009  Tags: