Livescribe Smartpen


Vanmiddag is het tweede voorwerp binnen gekomen dat ik mag testen/evalueren van SURFNet/Kennisnet.

Het is een Livescribe Smartpen. Dit is een pen waarmee je ‘gewoon’ kunt schrijven op (speciaal) papier. Behalve je aantekeningen op papier maakt de pen echter ook een elektronische opname van je aantekeningen én er wordt een audio-opname gemaakt van alles wat je hoort.

Na het opnemen kun je de audio heel eenvoudig terugluisteren: je klikt met je pen in de tekst op de tekst waar het afspelen moet beginnen en de audio begint daar af te spelen.

Het aantal te testen zaken is vast kleiner dan bij de G1 Android die ik had, maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe dat gaat bevallen tijdens overlegsituaties en zo. Ook de online opties (je moet een pagina/opname als een soort “pencast” online kunnen plaatsen) wil ik zeker testen. Kortom, genoeg om te bekijken en te bespreken.

Met dank aan: De Livescribe Smartpen wordt beschikbaar gesteld door SURFnet/Kennisnet.