jul 182009
 
Fring Push (foto door: PiAir (Old Skool))
“As recently announced by Apple, the new iPhone 3.0 software update has a great new feature- Push Notification. The Notification was created so dynamic applications such as fring, can keep running in the background even when you’re not logged on.”

(bron)

Een van de problemen bij een ‘standaard’ iPod Touch of iPhone is dat je maar één applicatie tegelijkertijd actief kunt hebben. Voor een ‘gewone’ PC gebruiker en ook voor een Windows Mobile gebruiker is dat waarschijnlijk onvoorstelbaar, maar het is echt zo.
Als je een jailbreak uitvoert dan kun je Backgrounder installeren, dan kun je programma’s wél in de achtergrond actief laten blijven.
Je merkt dat vooral als je tussen verschillende applicaties schakelt. Ik heb Tweetdeck, een twitter client voor op de iPhone regelmatig open staan, maar zodra ik ook maar iets anders wil gaan doen, mail lezen, bellen, iets opzoeken op internet, dan wordt Tweetdeck afgesloten bij het omschakelen. Niet alleen krijg ik dan (standaard) geen notificatie van replies, maar bij het er weer naar toe schakelen gaat Tweetdeck weer helemaal kijken of er nieuwe tweets zijn, die ophalen etc. Met Backgrounder blijft Tweetdeck op de achtergrond open en kan ik veel sneller weer terug.
Maar zoals gezegd, backgrounder is alleen beschikbaar als je een jailbreak uitvoert.

Ik snap Apple ook wel een beetje. Programma’s die mogen blijven draaien vergen het nodige van de accu en kunnen ongezien dataverkeer veroorzaken. Nu heb je dat een beetje in de hand. Er wordt toch al flink gemopperd op de accu van de iPhone. Dat is overigens niet terecht vind ik. Mijn HP iPAQ 914c hield het met 3G verbinding actief niet eens een hele dag uit, dat doet mijn iPhone 3GS (met wifi en 3G actief) wel. Ja, inderdaad “maar” 1 hele dag. Maar dan is het wel een dag waarbij ik bijvoorbeeld een tijd lang de Tour de France naar de iPhone gestreamed heb, op het web gesurft heb, Tweetdeck open heb staan gehad, een aantal foto’s en filmpjes geüpload heb. Kortom, dan heeft de iPhone het ook zwaar gehad. Ook een moderne netbook zou het nog heel zwaar hebben met een hele dag, zeker met al die netwerkactiviteit.

Push notificaties zijn een pleister voor het bloeden. Ik zal ook niet beweren dat het Backgrounder kan vervangen. Maar voor een bepaalde groep toepassingen kan het heel handig zijn. Ik heb er nu twee in gebruik. En hoewel er mensen zijn die push een absolute flop vinden ben ik het daar als gevolg van dat gebruik niet mee eens. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor In your face: Push notificaties op de iPhone en iPod  Tags: