Weblectures beschikbaar op de iPhone / iPod Touch


Bekijk video op YouTube

In de berichtgeving over de nieuwe versie van het besturingssysteem dat op de iPhone of iPod Touch draait is het niet meer dan een enkel regeltje: “iTunes U nu ook beschikbaar in iTunes op de iPhone of iPod Touch”.

En toegegeven, er is nog het nodige te verbeteren: De voltooide downloads zijn op een andere plek te vinden (via muziek > podcasts) dan waar je de download gestart hebt; het is nog steeds niet mogelijk om een willekeurige URL voor een podcast in te voeren (maar wel alle podcasts die bij Apple zijn aangemeld); via 3G (dus mobiel internet) is de download limiet blijkbaar 10MB, de rest kan alleen via Wifi.

Als je het echter van de andere kant bekijkt dan zie je een uitbreiding van de functionaliteit voor de iPhone / iPod Touch waarmee je als onderwijsinstelling nu weblectures beschikbaar kunt stellen aan je studenten die ze kunnen bekijken / downloaden zónder daarbij het apparaat aan een computer aan te hoeven sluiten.
De streaming optie zorgt er zelfs voor dat ze niet hoeven te wachten totdat de download compleet is.

En dat vind ik toch wel een bericht en een screencast waard.

Overigens: ik zeg in het filmpjes dat iTunes in versie 2 van het besturingssysteem werd toegevoegd, maar dat moet zijn de optie om podcasts te downloaden via iTunes.