Weer terug van even weggeweest…

 Gepubliceerd door om 20:18  Persoonlijk
mei 092009
 
Disneyland Parijs (foto door: PiAir (Old Skool))

De wasmachine is inmiddels al weer aan haar derde lading was bezig, de auto is leeg, mijn achterstallige mail vluchtig doorgewerkt en aan Google Reader ben ik maar helemaal niet begonnen.
Ik was even een paar dagen offline (vanaf woensdag tot nu) en met het hele gezin naar Disneyland Parijs.
Mijn telefoon en de laptop bleven thuis. BeBook en fototoestel gingen wel mee. Heerlijk. We hadden vooral donderdag prachtig weer terwijl het niet druk was in het park. Gisteren begon koud en was het al drukker en vanochtend toen we onze laatste uurtje in de parken doorbrachten voor vertrek terug naar huis kon je al over de koppen lopen (wachtrijen van meer dan een uur).
Ik vrees dat het nog wel een dag zal duren voordat ik die deuntjes uit mijn hoofd heb, maar het was absoluut de moeite waard. En heel fijn om effe helemaal eruit te zijn.

Ik realiseer me nu dat ik ook voor die paar dagen toch eigenlijk wel beter een afwezigheidsassistent had kunnen instellen, er zijn een paar mailtjes op mijn mailadres van het werk aangekomen die wel zo’n automatische reactie hadden kunnen ontvangen. Op mijn privé-mailadres lijkt me zo’n afwezigheidmelding niet zo’n goed idee. Voornamelijk in verband met spammers die dan een automatische melding retour krijgen, maar ook vanwege de ongetwijfeld ook online aanwezige vertegenwoordigers van het inbrekersgilde.

Die zullen me dan vast niet zomaar geloven als ik zeg dat er hier eigenlijk helemaal niets te halen valt. Een laptop en wat harde schijven brengen echt niet veel op, andere waardevolle spullen hebben we niet.
Nou ja, bij deze dan, als je me de afgelopen paar dagen een mail gestuurd hebt en geen reactie gezien hebt, dan weet je waarom.

Geen RSS-feeds en geen krant, maar wel wakker worden om 6 uur betekende dat ik toch nog wel wat tijd had om door te lezen. Ik heb Eastern Standard Tribe en Scroogled van Cory Doctorow gelezen op de BeBook. Beide heel toepasselijk als denkmateriaal op een moment dat je helemaal offline bent.
Bij Eastern Standard Tribe zie ik nu overigens dat er online juist weer heel veel aanvullend materiaal staat. Dat gaat toch een toenemende mate een uitdaging/afweging worden.

Hoe dan ook, ik ga nu in ieder geval weer even offline. De laptop is nog wel even bezig met uploaden en ik plof lekker op de bank. Google Reader kan wel tot morgen wachten.