mei 022009
 
Amazon Giftcard - Klik voor grotere versie

Toch nog maar een eBook tip er tegenaan. Hoewel Amazon er eigenlijk heel veel aan doet om ons Nederlanders geen eBooks te laten kopen in hun winkel, kan het toch. En je hoeft er niet eens een Kindle voor uit de VS te laten komen. Let op! Het is alleen iets wat je wil doen als je heel tevreden bent met de Kindle-applicatie én gebruik wilt maken van de (soms) lagere prijs van de eBooks in de Amazon winkel.

Zoals je wellicht weet heeft ook Amazon.com een gratis Kindle applicatie voor de iPhone/iPod Touch uitgebracht. Hiermee kun je alle boeken die beschikbaar zijn voor de Kindle lezen.
De applicatie is alleen in de VS-store beschikbaar, dus zul je daar eerst een account voor moeten aanmaken (lees hier hoe dat kan)

Als je de applicatie opstart en inlogt met je Amazon.com account, kun je vanaf de Amazon website al ‘proef-exemplaren’ van boeken naar je iPhone/iPod Touch laten sturen. Het kopen van elektronische boeken via Amazon lukt echter niet met een Nederlandse credit card.

Maar het kan wél met een gift card die je gewoon bij Amazon kunt bestellen met je Nederlandse creditcard. Je krijgt dan een code naar je mailadres gestuurd en met die code kun je dan eBooks kopen die dan ook naar je iPhone/iPod Touch gestuurd worden.

Het is me nog niet gelukt de boeken daarna te downloaden (is wel een optie), ik neem aan dat dat alleen kan als je wél een Kindle geregistreerd hebt. Het is dus (blijkbaar) niet mogelijk de boeken alsnog te downloaden en op bijvoorbeeld de BeBook te lezen.

Ik heb het als test gedaan, het lukt, maar ga er verder geen meer kopen op deze manier. Ik geef namelijk de voorkeur aan de BeBook boven de Kindle applicatie op de iPod Touch.

[disclaimers: deze methode werkt nu, op dit moment. Als jij het ook wilt uitproberen doe je dat op eigen risico. Ik kan niet instaan voor verloren geld mocht Amazon de werkwijze inmiddels gewijzigd hebben. Ik wordt niet betaald voor deze post over Amazon en/of de BeBook]