mrt 282009
 

Ik heb de blogpost van zojuist getiteld “eBooks voor de BeBook / iPod Touch / iPAQ” ook ‘even’ omgezet naar een voor eBook readers geschikt formaat:
* ePub Formaat (291 KB)
* Mobipocket formaat (293 KB)

Ik heb er in MobiPocket Creater een inhoudsopgave aan toegevoegd, de kopjes die in de blogpost alleen vetgedrukt waren vervangen door een “<h2>” met code voor het afdwingen van een nieuwe pagina er voor.
Ik heb de afbeeldingen uit de blogpost vervangen door grotere exemplaren vanaf Flickr.

Voor het overige heb ik alleen de conversiestappen zoals in de vorige post beschreven gevolgd.
Ik zie dat er een paar ‘foutjes’ inzitten, zoals een paar codevoorbeelden die in de conversie van de HTML-tekens niet helemaal goed zijn gegaan. En voor BeBook gebruikers zijn de hyperlinks nu niet te volgen (op de iPod en de iPAQ wél).
Betekent dus hoe dan ook altijd een handmatige check als je dit foutloos wilt doen (bijvoorbeeld als uitgever).

[update 28 maart 2009 20:05] Ik heb de fout in het codevoorbeeld toch maar even aangepast. Staat ook zo slordig.
[update 29 maart 2009 14:56] Nog een update, nu heb ik de blogpost verder aangepast zodat de versies hierboven echter eBooks zijn die ook zelfstandig te begrijpen zijn.

mrt 282009
 
eBook op een rijtje (foto door: PiAir (Old Skool))

Het aanbod Ter ere van de Boekenweek die vorige week plaats vond had eBook.nl een aanbieding: een BeBook Reader met 75 euro aan boeken voor 285 euro. Normaal gesproken was de verkoopprijs van de BeBook reader 329 euro.
De actie is overigens verlengd. Ik weet niet tot hoelang, maar op moment van posten staat hij nog op de site.

De aankoop
Hoewel ik al het nodige over eReaders gelezen heb en er een aantal effe in mijn handen heb mogen houden, kun je het uiteindelijk toch wel een impulsaankoop noemen toen ik op zaterdag de bestelling plaatste.
Afgelopen woensdag werd een klein pakje afgeleverd met daarin de BeBook.
Ik had in de dagen daarvoor al even online gekeken naar het aanbod van eBooks zodat ik de BeBook ook meteen bij ontvangst kon vullen. Daarnaast had ik zelf al het nodige materiaal waaronder een flinke vezameling (wetenschappelijke) literatuur veelal bestaande uit artikelen uit journals, maar ook hele boeken, die ik de afgelopen maanden verzameld heb. De meeste materialen waren in PDF formaat, in tegenstelling tot de boeken die ik voor die 75 euro bij ebook.nl gekocht had.
Opvallend vond ik overigens dat er enorm veel ‘ebooks’ beschikbaar zijn online. Al zijn de meeste dan dus in PDF-formaat.

De eerste ervaring
Na ontvangst van de BeBook heb ik een SD-kaartje van 1GB dat ik nog in huis had gevuld met een deel van de ruim 4GB aan PDF’s die ik op mijn computer heb staan.
En als snel kwam ik er achter dat de BeBook niet geschikt is voor het lezen van het merendeel van die PDF bestanden. Balen? Miskoop?

Balen deed ik in het begin wel ja, om van een miskoop te spreken zou niet eerlijk zijn ten opzichte van het apparaat. Ik wilde er namelijk iets op doen waar het niet voor bedoelt was. Gelukkig weet ik inmiddels wat ik er wél op kan doen en dat is voldoende om het zeker geen miskoop te noemen. Nu na een paar dagen gebruik en uitzoeken heb ik mijn ervaringen op een rijtje gezet in deze blogpost. Lees verder….