24 videos over Camtasia Studio in 24 uur – #3

24 Camtasia Studio Videos in 24 Hours - Command Central (foto door: betsyweber)

Het zit er weer op. Zojuist hebben Betsy Weber en Troy Stein de laatste video opgenomen in de serie van 24 videos die ze de afgelopen 24 uur geproduceerd hebben. Via ustream.tv was het geheel live te volgen, via de chat kon meegepraat worden, via Twitter werden updates de wereld in gestuurd en uiteraard kun je hier al de resultaten bekijken.

Ik vond het schitterend om mee te volgen van deze grote afstand. In de ustream chat waren steeds zo tussen de 20 en 40 kijkers aanwezig.

Het format was heel verstandig gekozen. Er kwam elk uur iemand anders van Techsmith die een onderwerp kwam bespreken. Dat zorgde er voor dat er steeds een ‘vers’ iemand was waar Troy zich dan ook weer aan kon optrekken. Want hij was er samen met Betsy 24 uur lang bij en dat is pittig.
De Ustream optie was een grote stap vooruit ten opzichte van de vorige keer toen ze de opnames weliswaar in 24 uur gedaan hadden maar pas achteraf ineens online gezet hadden. Nu kon je het ook echt ‘meemaken’ en waarom doe je het anders ook in 24 uur aan één stuk?

Mooi voor de volgende keer zou zijn als wij ook al tijdens het opnemen mee zouden kunnen kijken op het scherm. Maakt de uitleg een stuk duidelijker. Verzinnen ze vast de volgende keer wel wat voor.