jan 182009
 


Bekijk de video op YouTube

Ik kwam op het blog van Jing een post tegen waarin uitgelegd werd dat je de filmpjes / screencasts die je met Jing maakt tegenwoordig ook kunt resizen. Dat betekent dat als je een opname van je hele beeldscherm maakt dit ook netjes in een blogpost te passen is. Dat was vorig jaar rond deze tijd nog niet zo, zoals ik in deze blogpost schreef en in dit voorbeeld liet zien.

Nadeel van de aanpassing (tja, elk voordeel…) is dat het nou niet meer zo is dat een filmpje op het oorspronkelijk formaat wordt weergegeven als je gewoon een link naar een Jing SWF filmpje via de mail naar iemand stuurt. Voorheen kun je zo’n link versturen en dan werd die juist weergegeven in de browser, terwijl deze nieuwe test opgerekt wordt naar het volledig beeldscherm (is minder mooi).

Ander probleem dat ik steeds had is de vraag hoe groot moet dan zo’n embed zijn als ik ga resizen en nog eerder: hoe groot moet ik het opnamegebied maken als ik een screencast in breedbeeldverhouding wil maken?
Natuurlijk, 1280×720 is geschikt voor High Definition bij YouTube, maar mijn laptop heeft een resolutie van 1024×768. Hoe maak ik daar een opname in de juiste verhoudingen zodat ik die met de zoom-n-pan functie van Camtasia naar kan oprekken zonder vervorming? Lees verder….