10.058 Foto’s op Flickr

 Gepubliceerd door om 20:13  Persoonlijk
dec 072008
 

Flickr Stats Terwijl ik vanochtend even een kort filmpje op Flickr zette zodat ik de nieuwe mobiele interface met ondersteuning voor video op de iPod kon testen, zag ik dat ik door de grens van 10.000 foto’s op Flickr gegaan ben. Het zijn er op het moment 10.058 om precies te zijn.

Flickr stats - Klik voor grotere versie

Tijd dus om eens naar de statistieken te kijken die Flickr beschikbaar heeft. Daaruit blijkt dat ongeveer de helft van de foto’s (4.398 ) alleen voor familie zichtbaar is. Dat zijn alle foto’s met mijn gezinsleden erop. Het aantal video’s is nog klein (98 ).
Ruim de helft van de foto’s (6.058 ) is voorzien van coördinaten. Bijna de helft van alle foto’s (4.164 ) is nooit door iemand anders dan mijzelf bekeken. Niet zo gek of erg als je bedenkt dat ik Flickr ook gebruik als een extra backup voor de lokale kopie die ik van alle foto’s bewaar.

Wat de optie van ondersteuning voor Flickr video op de iPhone en iPod Touch betreft. Die is nog niet echt schitterend. Het werkt, je kunt het filmpje bekijken, maar de kwaliteit van bijvoorbeeld een YouTube of Dailymotion filmpje op de iTouch is een stuk beter. Ik hoop dus dat ze er nog wat energie in steken.