iPod Touch 2G

 Gepubliceerd door om 20:42  iOS
nov 072008
 
iPod Touch 2G (foto door: PiAir (Old Skool))

Als je mijn Tweets in de gaten houdt dan had je het ongetwijfeld al voorbij zien komen, en eigenlijk ook wel als je gewoon het weblog hier regelmatig leest, dan had je daaruit kunnen afleiden dat ik inmiddels ook de trotse bezitter ben van een iPod Touch 2G (tweede generatie). Ik heb hem aangeschaft inclusief deze headset met microfoon. De iPod Touch 2G heeft namelijk net als de eerste generatie iPod Touch geen ingebouwde microfoon (zoals de iPhone heeft). Maar als je deze headset met microfoon gebruikt, dan werkt het ook.

Als je dan Fring installeert (gewoon gratis beschikbaar in de iTunes app store, dus geen jailbreak nodig) dan wordt je iPod Touch een volwaardige Skype / SIP telefoon. Met het eveneens gratis iTalk wordt het een volwaardige voice recorder (let op! overzetten van de audiobestanden werkt nog niet op Windows, die versie komt nog).

Ik heb inmiddels al veel te veel geld uitgegeven aan applicaties uit de Apple Application Store. En hoewel er veel betere sites zijn om op de hoogte te blijven van nieuwe applicaties (bijvoorbeeld bij ipodtouchfans, appshopper of het Nederlandstalige iphoneclub) zult je de komende tijd dus wat meer nieuwtjes over applicaties voor de iPod Touch tegen komen.

Ik ben in ieder geval al zwaar verslaafd aan Bejeweled 2, dat is zijn 2,39 euro in ieder geval meer dan waard.