sep 182008
 
Moodle - Klik voor grotere versie

Het programma van de derde dag van de bijeenkomst had voor mij wat minder te bieden dan de eerste twee dagen. Discussies over “wat is belangrijk voor het onderwijs?” zijn op zichzelf heel erg belangrijk, maar daar voor ben ik niet bij een IMS bijeenkomst. IMS moet er gewoon voor zorgen dat er zo goed mogelijke leertechnologie-afspraken zijn. En ik begrijp best dat het voor veel afnemers, leveranciers en de mensen die budgetten beschikbaar stellen op zichzelf een vreselijk saai en niet interessant onderwerp is. En dan helpt het als je aan hen voorbeelden kunt laten zien van waar winst geboekt wordt dankzij het feit systemen wél met elkaar kunnen communiceren.
Maar…dat moet dan niet ten koste gaan van het proces dat voor die winst moet zorgen. En een kwartaalbijeenkomst was nou eenmaal een moment voor de ontwikkelaars, techneuten, nieuwe deelnemers en ervaren deelnemers om over de inhoud te praten. En dat lijkt nu nogal te verwateren.
Ook al omdat er dubbelingen in het programma worden ingebouwd en de tijd niet optimaal benut wordt. Zo kreeg Gilbert Paquette van TELUQ gisteren ruim de gelegenheid om te laten zien hoe hun Learning Design systeem werkt. Dit keer voor de K12 mensen. Daarbij ging hij weliswaar dieper in op de applicatie dan de dag ervoor en was er in de discussie ruimte voor K12 specifieke vragen, maar ik had (uiteraard) liever die extra tijd gebruikt om hands-on met de tool aan de slag te gaan. Want ik had aan het verhaal de dag ervoor al voldoende om me een beeld te vormen van het concept en ik ken Learning Design nou eenmaal al een tijdje.

Moodle QTI export
Ik heb me echter niet zitten vervelen en de tijd deels gebruikt om nog eens naar de QTI-export uit Moodle te kijken. De exportfunctie die er nu voor vragen in zit bevat dusdanig veel fouten en onvolkomenheden dat hij onbruikbaar is. En met de ASDEL playr geïnstalleerd om mijn computer wilde ik uitproberen of ik een export vanuit Moodle direct daar in kon afspelen. Lees verder….