TomTom GO V4 Europe #2

 Gepubliceerd door om 22:06  Geocoding
aug 102008
 
Veerboot Jektvik - Kilboghamn (foto door: PiAir (Old Skool))

Vlak voor vertrek naar Scandinavië hadden we een TomTom GO V4 Europe gekocht. Het is het goedkoopste model TomTom dat je kunt aanschaffen. En om met de conclusie te beginnen: hij is zijn geld meer dan waard geweest tijdens die vier weken op stap.

Het is heel relaxed rijden met zo’n kaartje in je ooghoek. Meestal gebruikten we hem overigens met het geluid uitgeschakeld. Gewoon zien hoever het nog was, of waar je links of rechts moest etc. was voldoende.

Zoals ik al aangegeven had is het bij deze versie niet mogelijk vooraf routes op te slaan. Maar dat betekent niet dat je hem niet kunt gebruiken om een planning te maken. We hadden zo’n globale ANWB-kaart op papier bij ons en hebben regelmatig ’s avonds routes zitten doorrekenen voor de dag erna. Handig daarbij is dat je niet alleen de afstand tussen plek A en B te zien krijgt, maar ook de verwachte rijtijd. En dat is wel handig omdat de gemiddelde snelheid op een traject varieert tussen de 50 en 80 KM/uur. En als je een traject van 400KM uitstippelt maakt dat wel verschil uit. Lees verder….