TomTom GO V4 Europe

 Gepubliceerd door om 13:26  Geocoding
jun 292008
 
TomTom Go V4 Europe (foto door: PiAir (Old Skool))

Vorig jaar tijdens de vakantie moest mijn Qtek S110 erg hard werken. Hij moest namelijk zowel de route aangeven via TomTom voor de Pocket PC als via GPS Tuner een track vastleggen van de plekken waar we geweest waren.
En dat allemaal op basis van de GPS gegevens die via Bluetooth doorgegeven werden door mijn externe GPS ontvanger.
Om dat ene GPS signaal voor beide tools beschikbaar te maken moest er een extra stukje software (GPS Gate) aan te pas komen. Kortom, het was eigenlijk een wonder dat het meestal werkte.

Dit jaar krijgt de Qtek wat meer rust. Ik zal hem nog steeds gebruiken voor het tracken en vastleggen van de coördinaten zodat ik die later op de kaart kan uitzetten en aan de gemaakte foto’s kan koppelen. Maar het “wegwijzen” laten we over aan een TomTom GO V4 Europe.

Het is het goedkoopste TomTom model en daarom ook niet voorzien van overbodig veel features. Er is bijvoorbeeld geen apart SD-kaart slot, geen bluetooth voor je telefoon, je kunt er geen MP3’s mee afspelen. In ruil voor mijn 210 euro kreeg ik een klein, compact apparaatje dat compleet met houder eenvoudig in zijn (apart aangeschafte) tasje mee te nemen is.

Via de bijgeleverde USB-kabel kun je hem aansluiten op je computer. De TomTom is dan zowel als externe harde schijf zichtbaar (handig voor het handmatig toevoegen van bijvoorbeeld POI-bestanden), maar je kunt daar ook de TomTom Home applicatie voor gebruiken. Via die TomTom Home applicatie kun je ook een handige koppeling met Google Maps tot stand brengen. Lees verder….