jun 182008
 
“Beste gebruiker van Microsoft Outlook Express,

Enige tijd geleden heeft u mogelijk een e-mail van ons ontvangen waarin werd aangekondigd dat Microsoft van plan is het DAV-protocol buiten gebruik te stellen. Dit is het protocol dat Outlook Express gebruikt om toegang tot Windows Live Hotmail mogelijk te maken. Veel gebruikers hebben hierop gereageerd met de vraag of deze beslissing kan worden uitgesteld zodat naar andere oplossingen gekeken kan worden. Naar aanleiding daarvan hebben we besloten om het DAV-protocol nog niet buiten gebruik te stellen en om alternatieven voor toegang tot Windows Live Hotmail via Outlook Express te onderzoeken. Als u Outlook Express gebruikt om toegang te krijgen tot uw Windows Live Hotmail-account, kunt u dat dus blijven doen, ook na de eerder aangekondigde deadline van 30 juni. We zullen u in de toekomst op de hoogte houden van eventuele verdere plannen en zullen u vroeg genoeg laten weten wanneer hier sprake van is, zodat een soepele overgang gegarandeerd blijft.

Daarnaast kunnen Outlook Express-gebruikers die Windows Vista of Windows XP hebben, ook gratis ons nieuwe e-mailprogramma downloaden: Windows Live Mail. Dit programma biedt hetzelfde gebruiksgemak als Outlook Express en daarnaast nog veel meer nieuwe functies. U kunt Windows Live Mail downloaden op http://get.live.com/wlmail/overview.

Wij stellen uw feedback op prijs en hopen dat u deze zult blijven geven.”

Nou, dat is mooi. Na de vorige aankondiging van Microsoft hierover ben ik overgestapt op Windows Live Mail.

En nu blijkt dat niet nodig te zijn geweest. Natuurlijk, er worden geen uitspraken gedaan over hoe lang Outlook Express dan wél blijft werken. Maar de mail wekt niet de indruk dat ze in augustus van gedachten veranderen.
Als je nog niet aan de overstap toegekomen was kun je dus rustig Outlook Express blijven gebruiken.