jun 032008
 
Adobe Connect Mac - Klik voor grotere versie

Weet je wat het verschil is tussen SURFgroepen en een wasmiddel?
Bij een wasmiddel wordt elke kleine wijziging (kleur van de verpakking, verpakking kleiner, nieuw geurtje) breed uitgemeten in hun reclame. SURFgroepen doet daar blijkbaar niet aan.

Waar heb ik het over? Nou, vorig jaar zomer werd de upgrade uitgevoerd van Macromedia Breeze naar Adobe Connect. Alle bij SURFnet aangesloten instellingen mogen daar gratis gebruik van maken. Sterke feature van Breeze én Connect is het kunnen delen van je desktop en alles wat daar op te zien is. Dat werkt goed door firewalls heen, heeft niet veel meer nodig dan Flash én een in je browser geïnstalleerde plugin.

En een andere mooie feature ervan was dat het zonder problemen op meerdere platformen werkte. Zo kon kan ik vanaf mijn XP machine probleemloos meekijken op de desktop van een Mac gebruiker en omgekeerd.

Probleem was echter dat bij de overstap naar Connect er iets mis gegaan was bij de Connect install bij SURFgroepen. Het desktop delen werkte niet meer op Mac en Linux. Balen. Want ik had voorheen regelmatig overleg via Breeze met gebruikers die een Mac hebben. Ze konden overigens wel mee kijken met mijn desktop, alleen niet zelf delen.
Het bleek echter geen probleem dat SURFnet snel opgelost kreeg. En toen het na een paar maanden nog niet verholpen was had ik het eigenlijk ook definitief opgegeven.

En nu blijken ze het probleem verholpen te hebben. De desktop delen werkt ook weer gewoon op de Mac (had even geen Linux bij de hand). Mooi!
Maar denk je dat ik het kon lezen in een groot bericht op de site? In een kleintje dan? Nee, niet dus.
Zelf het bericht in de Kennisbank is niet bijgewerkt.

Nou dan bij deze dan als vervanger:
NU NOG BETER! ADOBE CONNECT WERKT BIJ SURFGROEPEN OOK WEER GOED OP DE MAC!

jun 032008
 
Big Buck Bunny - Klik voor grotere versie

Afgelopen april ging hij in première, nu is hij ook online te bekijken en gratis te downloaden: Big Buck Bunny.
Geen avondvullende film, 9 minuten en 56 seconden in totaal. Wel handig, past hij zonder meer op YouTube.
En vooraf ook de waarschuwing dat het zeker geen film is voor de allerkleinsten!

Wil je de ontwikkeling van de volgende film ondersteunen? Koop dan de DVD-versie van Big Buck Bunny.

 Reacties uitgeschakeld voor Big Buck Bunny – nu ook te downloaden!  Tags: