Een hele Experience

Beeld en Geluid - Klik voor grotere versie

Gisteren zijn we met het ICT en Onderwijs team van de afdeling op stap geweest. We hadden een bezoek gepland aan Beeld en Geluid. De NS leek daar echter anders over te denken. Want de trein bracht ons niet verder dan van Eindhoven naar Den Bosch. Toen moesten we er uit in verband met een stroomstoring in Utrecht. Het was uiteraard nogal een zooitje daar op het station en het zag er hoe dan ook niet uit dat we onze lunch in Hilversum zouden gaan halen. Dus terug naar Eindhoven met de eerste trein die we te pakken konden krijgen, daar geluncht (met dank aan ons secretariaat die dat razendsnel geregeld had) en toen alsnog met vier auto’s richting Hilversum.
Voordat ik hier nu reacties krijg over het nooit op de NS kunnen rekenen: dat is onzin, ik kom zelf meestal gewoon op tijd aan en met auto’s die kant op is ook niet altijd een feest. De NS is gisteren echter wel een aantal potentiële klanten kwijt geraakt vrees is.

Ruim twee uur later dan gepland kwamen we aan in Hilversum. Gelukkig waren de mensen bij Beeld en Geluid, die ik uiteraard meteen gebeld had toen we vast kwamen te zitten, heel vriendelijk en flexibel. Dus kregen we alsnog de geplande rondleiding en omdat het gebouw tot ’s avonds 21:00 uur open is hadden we ook nog genoeg tijd om de Experience te bezoeken. Daardoor weliswaar ook twee uur later in het restaurant, maar ook dat bleek geen probleem.

En zo werd de hele dag een Experience met gelukkig heel veel mensen die meewerkten om de dingen die niet zoals gepland gingen toch door te laten gaan.
Wat de Experience betreft, Google er maar eens op en je komt de nodige positieve reacties tegen van andere bedrijfsuitje. Het is een leuke doe-tentoonstelling.

Ik ben benieuwd hoe lang ze het nog ‘bij’ kunnen houden. Je ziet links en rechts al wat Evoluon-effecten ontstaan bij apparaten die na anderhalf jaar dagelijks veel bezoekers al aan slijtage onderhevigt zijn of live chroma keying effecten die minder goed zijn dan je zou verwachten. Er zal dus van tijd tot tijd een verjonging plaats moeten vinden in de tentoonstelling.

Dat je je eigen resultaten kunt opslaan en achteraf online terug kunt kijken en downloaden is natuurlijk super. Dat dat van de favorieten die je kunt opslaan van andere uitzendingen niet kan is jammer, maar dat is nou eenmaal niet iets waar Beeld en Geluid zomaar iets aan kan doen. Is een rechten-issue.

Hoe dan ook, een leuk dagje uit.