apr 082008
 
KaDo - Klik voor grotere versie

Gisteren hadden we een filmploeg op bezoek in het ICT en Onderwijs Lab. Die waren bezig met het maken van opnames ten behoeve van een filmpje over het project Kansrijk Doorstromen.
Super interessant natuurlijk om een professionele cameraman aan de slag te zien met een knots van een high definition camera. Voor het overige toch nog een relatief ‘lichte’ uitrusting: een microfoon op shockmount en grondstatief en verlichting (Lowel Rifa Softbox).

De opnames bestonden uit een tweetal onderdelen. Eerst werden alle betrokkenen geïnterviewd voor de camera. Maar bij de eindmontage wordt het stellen van de vraag zelf weggeknipt. Dus moesten alle antwoorden zelfstandig staan. Dat ging iedereen heel goed af moet ik zeggen. Tussen elk interview uiteraard een ander shot inrichten.
Daarna werden nog vulopnames gemaakt van de studenten terwijl ze aan het werk waren, de geïnterviewden toen ze binnen kwamen etc.

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, al was het maar omdat ik nu weet hoeveel bronmateriaal ze hadden waar waarschijnlijk flink in geknipt wordt.

En natuurlijk was het ook heel interessant om meer te horen over het project Kansrijk Doorstromen!
Ik heb al eens eerder aangegeven dat ik groot voorstander ben van filmpjes die kort en duidelijk voor een leek uitleggen wat een project inhield/inhoudt. Ik hoop dat net zo’n resultaat wordt.

Super Skydive

 Gepubliceerd door om 06:55  Geocoding
apr 082008
 
SkyDive - Klik voor grotere versie

Kijk, ik haal alles uit mijn leven en spring op een groen scherm af ehm, uit een vliegtuig boven mijn werkplek in Eindhoven. Probeer het zelf ook eens.
Leuk uitgevoerd. :-)
Getipt door Google Maps Mania.

[update] De site maakt het zichzelf wat zwaar door meteen de ‘film’ te starten. Daarom heb ik die vervangen door een afbeelding. Je kunt de film van mijn sprong wel nog hier bekijken (als er vliegtuigen beschikbaar zijn?)