De Mierenmepper

 Gepubliceerd door om 07:37  Film en Boek
aug 132007
 

Mierenmepper, De John A. Davis De Mierenmepper
Vermaak voor jong en oud (met Nicolas Cage in een andere rol dan hier). Officieel is hij voor 6 jaar en ouder. Voor de kleintjes is meekijken wellicht handig, maar het happy end komt snel genoeg. Leuke film.

 Reacties uitgeschakeld voor De Mierenmepper  Tags:

World Trade Center

 Gepubliceerd door om 07:33  Film en Boek
aug 132007
 

World Trade Center (1DVD) Nicolas Cage World Trade Center
Bijna 6 jaar na 11 september 2001 heeft deze film wat onwerkelijks. Het is geen actiefilm en het is even de vraag of je je voldoende in kunt leven in die twee mannen daar onder het puin. Als je dat wel kunt dan is het een aangrijpend verhaal. Kun je dat niet, dan kan ik me voorstellen dat je het een doodsaaie film vind. Ik vond hem indrukwekkend.

 Reacties uitgeschakeld voor World Trade Center  Tags:

Sketchcasting

 Gepubliceerd door om 06:34  Screencast
aug 132007
 

Ik weet nog niet of het echt nodig is om er een aparte naam (Sketchcast) voor te verzinnen om het te onderscheiden van podcasts of screencasts. Maar goed, we kennen slidecasts, dus waarom niet ook sketchcasts. Het idee is simpel, en wordt waarschijnlijk beter uitgelegd in het filmpje: in plaats van een screencast waarbij je laat zien hoe een programma werkt of een slidecast waarbij je een presentatie bestaande uit vooraf gemaakte dia’s opneemt, gebruik je bij een SlidecastSketchcast een leeg vel en terwijl je aan het praten bent, schrijf of teken je op dat vel.

Dat vel is natuurlijk geen vel papier (probleem met het vastleggen daarvan is namelijk dat dan je handen steeds tussen de tekst en de camera zitten), maar is een tekenprogramma. En voor het vastleggen gebruik je dezelfde software als voor een screencast. Daarnaast gebruikt Ricard Zinde, de persoon die deze Sketchcasts maakt een TabletPC, hij geeft ook aan dat dat eigenlijk wel een beetje het knelpunt is want die dingen zijn nog steeds niet goedkoop. Zo’n TabletPC maakt het namelijk pas echt mogelijk om te schrijven of tekenen zoals je dat op een bord doet….en toen ik daar aan dacht realiseerde ik me waarom dit natuurlijk wel een interessante variant is.

In Nederland hebben we namelijk een groeiend aantal leslokalen met daarin een digitaal schoolbord. Als je op de computer die daar aan verbonden is een programma voor het maken van een screencast hangt dan kun je zo aan de slag:
* Camtasia voor het onderwijs – 171,99 euro (of een van de andere opties)
* Een dasspeldmicrofoon – hoeft niet draadloos te zijn, voor zo’n 30 euro ben je klaar.

Of je het gemakkelijker vindt of niet zal persoonlijk zijn. Ik kan me echter voorstellen dat het voor een aantal mensen in het onderwijs een veel natuurlijkere manier is om iets uit te leggen. En dat verlaagd per definitie de drempel. Eens kijken of ik aan een digitaal schoolbord kan komen…