Video en audio in Powerpoint

Klik om naar de Flash Player te gaan!

Afgelopen week heb je al kunnen zien hoe je SWF animaties in Powerpoint kunt invoegen en hoe je MP3’s en Flash Video in Powerpoint kunt afspelen. Het toevoegen van ‘gewone’ video’s en audiobestanden aan Powerpoint gaat echter ook lang niet altijd probleemloos. Belangrijkste probleem daarbij is dat de video’s of audio niet meer afspeelt als de Powerpoint en bijbehorende bestanden naar een andere computer verplaatst wordt. In deze voorlopig laatste screencast over Powerpoint laat ik zien waarom dat gebeurt en hoe je dat voorkomt. Je kunt de screencast hier online bekijken (Flash 8 nodig) en natuurlijk ook downloaden:
video WMV-versie 640×480 (10 minuten en 41 seconden) video iPod-versie (10 minuten en 41 seconden)
De WMV-versie kun je ook online streaming bekijken. Dat is hetzelfde WMV-bestand (640×480) als je kunt downloaden.
Ik heb de screencast ook bij Google Video geplaatst, maar daar wordt de kwaliteit niet beter van.

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
duimdog
14 jaren geleden

Ik vind het prima als workaround, maar is het niet handiger om sowieso altijd met embedded (of gelinkte) players te werken? Voor WMV gebruik ik de embedded(Windows) media player, met als voordeel dat de werkwijze voor lokale video’s hetzelfde is als voor streaming video’s van bijv. de surfnet videotheek. Verder (dat gaf je bij een van je andere filmpjes al aan) heeft zo’n embedded (of gelinkte) player het voordeel dat je je gebruikelijke controlknoppen ter beschikking hebt.

Pierre
14 jaren geleden

Mee eens, maar het is volgens mij toch een heel veel gebruikte werkwijze. Én eentje die vaak fout gaat. Daarom wilde ik wel even uitleggen hoe er omheen te werken nu ik toch over Powerpoint bezig was. :-)

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Mooi werk! Ik heb alleen een klein probleem. Als ik de ppt opsla en daarna weer open zie ik geen flash object meer….
Ook het embedden lukt niet. Ik heb overigens powerpoint 2000.
Weet jij waar dat aan kan liggen?

Pierre
14 jaren geleden

Ehm, korte antwoord: nee, geen idee.
Ik heb even gezocht, maar ook met Powerpoint 2000 zou dit moeten werken.
Kun je de Flash-animaties in de presentaties van Toine Maes (" Filmpje Web 1.0 naar Web 2.0" en " Filmpje Sociaal Maatschappelijk" ) wel in Powerpoint zien/afspelen?

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Ja hoor. Die werken goed.
Ik ga daar eens mee experimenteren. Wellicht ligt het aan mij filmpje. Ik gebruikte de video die bij de flashplayer van jeroen zit.

Pierre
14 jaren geleden

Ehm, wacht effe, zijn we nou gewoon bij het verkeerde bericht aan het posten of probeer je het verkeerde te doen?
Als je een FLV wilt toevoegen aan Powerpoint, dan moet je deze instructies volgen en niet die in deze post.

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Hmmm. De link onder het plaatje gaat naar dezelfde screencast…..nl. deze:
http://www.gorissen.info/Pierre/video

Dus er staat 2x dezelfde screencast bij verschillende postings. Vandaar dat ik hier zit te reageren.

Ik heb echter voor de youtube flv in ppt te gebruiken wel de correcte bekeken.

Pierre
14 jaren geleden

Oeps, mijn fout (hergebruik van links brengt risico’s met zich mee), is nu aangepast.

Marchien
Marchien
14 jaren geleden

Wat een duidelijke uitleg, zelfs ik snap het :-) Ik ben al een tijd aan het zoeken hoe ik mijn powerpointpresentaties MET geluid op de website kan zetten, en ik ga het nu zo proberen. Maar nu zit ik nog met het probleem hoe ik dit in mijn website aangeef. En moet ik dan ook de ppt viewer op de site plaatsen?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Marchien,

Nee, de PPT viewer is juist een van de manko’s. Die kan namelijk niet met embedded objecten (zoals de ingevoegde audio) overweg.
Als je wilt dat mensen de presentatie + audio kunnen downloaden, dan volstaat het embedded zoals hier getoond en het daarna beschikbaar stellen van de PPT. Voorwaarde is dan dat de downloaders zelf Powerpoint hebben.

Wil je dat niet, dan kun je de presetatie het beste, met Camtatisia of Wink of een ander programma, converteren naar Flash of een van de andere formaten die je hier ook ziet.