Hoe wil jij je screencasts?

 Gepubliceerd door om 09:55  Screencast
dec 232006
 

De screencast van vandaag was, vond ik, best groot met zijn bijna 20MB aan download. En ook de Flash-versie is daarom redelijk stevig, al kun je daar tenminste al beginnen te kijken terwijl hij nog gedownload wordt.
Van de redelijk populaire screencast over Streaming Video downloaden met Streamdown is de (kleinere) WMV-versie inmiddels 130 keer in zijn geheeld gedownload, terwijl de teller voor de (grotere) MP4-versie op 40 blijft steken en voor de FLV-versie (de online Flash) op 46 downloads. Uiteraard is het onderwerp van belang voor het aantal downloads, maar ik wil voorkomen dat omvang en formaat van de aangeboden bestanden iemand weerhouden van het downloaden.
Daarom heb ik twee vragen… Lees verder….

dec 232006
 
Klik om naar de Flash Player te gaan!

In deze derde screencast over Powerpoint laat ik zien hoe je een aantal beperkingen van Powerpoint op het gebied van de soorten video en audio die je kunt gebruiken kunt omzeilen. Standaard kan Powerpoint namelijk geen MP3-bestanden afspelen in een dia en je kunt er ook niet zomaar een video die je van YouTube of Google video gedownload hebt in Flash Video-formaat in gebruiken. Maar, gisteren heb je kunnen zien hoe je een SWF kunt invoeren in Powerpoint. En hoewel Powerpoint zelf niet direct MP3’s of FLV’s kan afspelen kun je wel, net als in een pagina op een weblog, een afspeler invoegen die dat doet. Ik heb wat langer nodig dan de vorige twee keren om het uit te leggen, maar wilde het nu ook weer stap voor stap laten zien.
Je kunt de screencast hier online bekijken (Flash nodig) en natuurlijk ook downloaden:
video WMV-versie 640×480 (10 minuten en 51 seconden)
video iPod-versie (10 minuten en 51 seconden)

[update] De WMV-versie kun je ook online streaming bekijken. Dat is hetzelfde WMV-bestand als je kunt downloaden. Ik heb de screencast ook bij Google Video geplaatst (conversie is matig).

Nu dit toch een serie over Powerpoint aan het worden is, wil ik er in ieder geval nog één aan toevoegen. Ik heb namelijk in voorgaande screencasts steeds verwezen naar het toevoegen van geluiden en video. Maar dat gaat als je niet oplet vaak mis in Powerpoint 2003. Want als je dat niet goed doet, werken de video’s niet meer na kopiëren van de Powerpoint. Hoe je dat oplost leg ik de volgende keer uit.