Exporteren van embedded Flash uit PowerPoint

Klik om naar de Flash Player te gaan!

Willem Karssenberg postte een uitdaging via de scholenlijst: Hij had een Powerpoint bestand met daarin een Flash animatie. Die animatie speelde nu af in de Powerpoint, maar hij wilde hem er uit hebben en als losse SWF kunnen plaatsen op zijn weblog. Dat exporteren gaat niet zomaar, daar heb je wat extra hulpmiddelen bij nodig in de vorm van een tooltje dat iemand met dezelfde uitdaging een keer geschreven heeft.
Ik heb de stappen tekstueel beschreven voor de mailinglijst, maar heb er ook een screencast van gemaakt die het stap voor stap uitlegt en het in iets meer dan 5 minuten laat zien.
Je kunt de screencast hier online bekijken (Flash nodig) en natuurlijk ook downloaden:
video WMV-versie 640×480 (5 minuten en 13 seconden) video iPod-versie (5 minuten en 13 seconden)
Helaas had ik bij het capturen de geluidsinstellingen zo staan dat alleen mijn microfoon werd opgenomen en niet ook de audio van het gebruikte SWF-bestand afkomstig van Creative Commons Taiwan (het is dus niet Chinees zoals ik in de screencast zeg). Voor de liefhebber heb ik die daarom ook even online gezet. Als je overigens in de bron van die pagina kijkt, zie je hoe je een SWF in een pagina kunt opnemen en van Play en Stop knoppen kunt voorzien. De SWF bij Willem laat zien hoe je dat met tekstlinks (en zonder uitgebreide Javascript in de pagina) ook op een manier kunt regelen die bij Blogger.com werkt. Wil je ook kunnen begrijpen wat er in de SWF gezegd wordt, dan kun je het beste deze pagina bezoeken. Is er al een NL-vertaling?
[update] Op verzoek is er nu ook een grote versie in Flash-formaat beschikbaar.
[update] De WMV-versie kun je nu ook online streaming bekijken. Dat is hetzelfde WMV-bestand als je kunt downloaden. Ik heb de screencast ook bij Google Video geplaatst (conversie is matig).