nov 072006
 

Vanmiddag hebben we eerst het tweede deel van de terugkoppeling door de verschillende IMS projectgroepen gehad. Daarbij heb ik ook een kort overzicht gegeven van de stand van zaken rond QTI 2.1 en met name ook de verschillen met QTI 1.2. Het presentatiebestand dat ik daarvoor gebruikt heb staat inmiddels online.
De rest van de middag heb ik deelgenomen aan de bijeenkomst van de Special Interest Group rond de charter (projectopdracht) voor het ontwikkelen van versie 2 van de Tool Interoperability-specificatie. Belangrijk uitgangspunt bij de discussie: niet uitvinden wat er al is, dus met name bij alle zaken eerst kijken naar bestaande afspraken.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Global Learning Consortium Quarterly Meetings #3  Tags:
nov 072006
 

Nadat ik Chuck had laten zien hoe Wytze wist wie voor me zat, wilde hij ook een foto van mij in zijn fotostream hebben. We hebben geen gemeenschappelijke tag afgesproken, maar die van mij kun je hier vinden.
Als één ding tot zover duidelijk geworden is, dan is het dat het werk van de verschillende IMS projectgroepen op het moment heel veel raakvlakken heeft. IMS Common Cartridge gebruikt o.a. IMS QTI en IMS CP, IMS QTI gebruikt IMS CP en kan weer input leveren voor het werk rond IMS Enterprise Services voor zover het gaat over resultaten en dat raakt uiteraard weer aan de IMS SOA SIG, IMS Tools Interoperability is een bouwsteen voor IMS Common Cartridge en zoekt weer dingen uit die ook relevant zijn voor IMS QTI.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Global Learning Consortium Quarterly Meetings #2  Tags:
nov 072006
 
IMS Kwartaalbijeenkomst
“De snelweg A79 van Heerlen naar Maastricht is dinsdagochtend afgesloten na een ongeluk. Twee vrachtwagens zijn in de buurt van Heerlen op elkaar gebotst en hebben in brand gestaan. De lading van de achterste trekker met oplegger vloog in brand. De lading bestond uit rollen papier. De twee chauffeurs zijn lichtgewond geraakt en ter controle afgevoerd naar een ziekenhuis, meldt een politiewoordvoerder”

(bron)

Mijn bus volgde een route zonder files van Valkenburg naar Heerlen, maar we begonnen wat later met de intro over IMS door Rob Abel dan gepland omdat mensen die met de taxi of auto waren wat meer problemen hadden de OUNL te bereiken. Weinig tot geen onbekende gezichten hier in de zaal overigens, eigenlijk allemaal vertegenwoordigers van IMS lidorganisaties, maar op zich is het niet erg om Rob de stand van zaken en plannen nog eens te horen toelichten. Inmiddels heeft IMS overigens meer dan 75 leden, de afgelopen acht maanden zijn er 30 nieuwe leden of “upgraded” leden bijgekomen.
Tien punten als je weet van wie dat kalende kruintje voor me is. ;-)