Google Maps weer aan kop

 Gepubliceerd door om 00:01  Geocoding
sep 092006
 
Google Maps - Klik voor grotere versie

Ik lees net op Google Maps Mania dat er weer een update van foto’s op Google Maps heeft plaats gevonden. Ook Nederland is nu bijna geheel in (relatief) hoge resolutie beschikbaar. De update geldt op het moment alleen voor Google Maps. Google Earth heeft de nieuwe foto’s nog niet.
Het is overigens nog steeds niet zo dat je bijvoorbeeld zou kunnen zien welke auto’s er in Deurne voor het station stonden (wel hoeveel) en het zwembad in de tuin van mijn achterburen zie je, maar de schommel in onze tuin niet.

Google Maps - Klik voor grotere versie Google maps - Klik voor grotere versie

De concurrentie lijkt weer een beetje achter te blijven. Windows Live Local, Yahoo Maps, en zelfs Ask.com (die als eerste detailfoto’s van mijn woonplaats had) hebben op het moment nog het nakijken. Het lukt Google bijvoorbeeld om de hybrid-view (kaart + foto) redelijk nauwkeurig te krijgen, iets wat Ask niet lukt. En ook het detailniveau is voor mijn dorpje net wat hoger bij Google nu dat bij Ask. Daarnaast is het erg prettig dat je gewoon tot het maximale niveau kunt inzoomen zonder een melding te krijgen dat de foto er op dat niveau niet is.

flickr - Klik voor grotere versie Ask - Klik voor grotere versie google earth - Klik voor grotere versie

Ik ben benieuwd wie de volgende is die een grote stap vooruit zet. Het zou wel mooi zijn als Yahoo nu eens een verbetering in Europa introduceerd. Want nu Flickr ondersteuning heeft voor kaarten en daarvoor die van Yahoo gebruikt, is ook dat een speler in de online kaartenrace.
[update] Google Earth heeft nu ook die nieuwe kaarten.