iGlance – yet anther chat client?

 Gepubliceerd door om 13:40  VOIP
mei 072006
 

iGlance biedt nog niet veel informatie op hun websites. Het is een gratis, open source, (voice-)chat tool. Op het moment nog alleen voor Windows (is dus wel een beperking) en nog met hun eigen communicatieprotocol (nog een beperking). Positief is dat de screenshots er niet slecht uitzien, ze aangeven voornemens te zijn SIP-ondersteuning te gaan bieden, en het feit dat ze desktopdeling aankunnen. Dat samen brengt ze in het speelveld van o.a. Festoon. Nadeel van Festoon is dat het op mijn laptop vastloopt zodra ik een verbinding probeer op te zetten. iGlance laat ik nog even voor wat het is, zodra het verbinding met andere tools dan met zichzelf kan opzetten wil ik het wel eens downloaden en testen.

Luisteren naar het web

 Gepubliceerd door om 10:06  Tools
mei 072006
 

Via het New Media Tools-overzicht van Robin Good kwam ik bij Readspeaker. Het is een Zweeds bedrijf dat een product ReadSpeaker LeesVoor maakt waarmee je een website kunt laten voorlezen. Hier zie je een lijstje met voorbeelden van sites die er al gebruik van maken. En het resultaat is heel acceptabel. De CBS-website laat horen dat de toepassing blijkbaar ook met redelijk complexe termen/pagina’s overweg kan. Je kunt een deel van de tekst selecteren en dan op de “Lees deze pagina voor” link aan de rechterkant klikken. Aardig is ook dat je als sitebouwer kunt aangeven welke delen van de pagina moeten worden voorgelezen als de bezoeker niets selecteert. Zo worden navigatiemogelijkheden die in de pagina voor kunnen komen bijvoorbeeld niet vaker voorgelezen dan nodig. De CBS-pagina laat ook horen dat je juist gebruik van punten en komma’s moet maken. De titels van de tussenkopjes hebben namelijk geen afsluitende punt en de spraaksoftware leest daar te snel door.
Ben ook wel benieuwd naar de mate waarin de software voor het specifieke taalgebruik op de CBS-website aangepast is/moest worden.
Tja, en natuurlijk de verwachting dat dit voor gewone sites/weblogs etc. waarschijnlijk nog wel heel lang onbereikbaar (lees: te duur) zal blijven. Al neem ik aan deze ze voor deze dienst toch een niet te hoog prijsniveau zullen kunnen kiezen. Anders blijft het beperkt tot kapitaalkrachtige organisaties als Kennisnet.

Ehm….

 Gepubliceerd door om 08:08  Edupodcast
mei 072006
 
“Why do we say ‘um’, ‘er’, or ‘ah’ when we hesitate in speaking?”

(bron)

Ah, dus eigenlijk blijkt het juist heel natuurlijk te zijn dat we ‘fillers’ gebruiken tijdens een conversatie. Beknopte, maar duidelijke uitleg door een antropoloog.

 Reacties uitgeschakeld voor Ehm….  Tags: