Moving ASCII Art

ascii art

Een collega stuurde me een link naar een stukje ongelofelijk huisvlijt van Simon Jansen. Hij heeft een Star Wars-film omgezet in ASCII-art. Ik vond twee versies online: met behulp van java, en met behulp van telnet (wat is telnet?).
Natuurlijk moest ik dat zelf ook uitproberen. :-) Ik heb gebruik gemaakt van een online ASCII Generator waarmee je gewone tekst naar ASCII-art kunt omzetten. Het resultaat daarvan heb ik (handmatig) vertaald in 57 75 individuele frames die via deze JAVA-applet uiteindelijk dit resultaat geven. Omdat java hier in het bericht niet echt lekker werkte heb ik het resultaat opgenomen met Camtasia en geconverteerd naar de animated gif die je hierboven ziet. En na 57 75 eenvoudige frames kan ik alleen maar zeggen: jemig, wat een mafketel moet dat zijn om een hele film om te willen zetten op deze manier!