Edukast 129 staat online

 Gepubliceerd door om 23:26  Edupodcast
apr 232006
 

In aflevering 129 van de EduKast zijn deze week vooral anderen aan het woord. Zo praat ik met Sandra en Anne, leerlingen van het Varendonck College uit Asten over het liedje Don’t Change dat zij schreven en opnamen in het kader van een project op school. Ook praat ik met de docent die het project begeleidt en uiteraard kun je aan het einde van deze aflevering het liedje zelf ook horen. Deze week voor de verandering geen muziek onder de interviews.

 Reacties uitgeschakeld voor Edukast 129 staat online  Tags:

Daarom vind ik schaken niet leuk

 Gepubliceerd door om 19:17  Algemeen
apr 232006
 

Naast een veelvoud van online Sudoku-spellen en varianten voor elk besturingssysteem dat er beschikbaar is, zijn er natuurlijk ook websites die je uitleggen hoe je het beste een Sudoku kunt oplossen.
Deze website heeft er een groot aantal met namen als bijvoorbeeld X-Wing, Singles Chains, Sword-Fish, Unique Rectangles of Broken Wings.
Uiteraard met indrukwekkende plaatjes/schema’s en uitleg. Maar hoewel ik ongetwijfeld een paar van de daar genoemde strategieën gebruik als ik een Sudoku oplos, vind ik er niets aan om zo’n ‘trucjes’ te leren. Het doet me teveel denken aan schaken waarbij je ook allemaal van die vaste structuren leerde (weet ik overigens niet uit ervaring!) die er voor zorgen dat je kans op winst maximaal werd. Het haalt voor mij de spontaniteit uit het spel. Dan ploeter ik liever een kwartiertje langer op zo’n ding.

 Reacties uitgeschakeld voor Daarom vind ik schaken niet leuk  Tags: