Handige RSS feeds in SharePoint Portal

 Gepubliceerd door om 23:44  Tools
apr 202006
 

Op Trendmatcher verwijst Willem naar een heel eenvoudige manier om RSS-feeds aan SharePoint Portal toe te voegen. Handig is dat hij ook in onze portal werkt.

RSS Sharepoint - Klik voor grotere versie

De onderste RSS-feed in de afbeelding is gemaakt met het script van Tsiokos, de bovenste met een combinatie van het XML-webpart dat bij ons in de portal beschikbaar is en een XSLT van Sig Weber.

Sharepoint RSS - Klik voor grotere versie

Gaat op zich ook, maar zou niet iets zijn wat ik mijn collega’s wil proberen uit te leggen. Dat gaat wel met het script van Tsiokos.

MSN audio alleen één-op-één

 Gepubliceerd door om 23:03  Edupodcast
apr 202006
 

Vanavond wilde ik het interview met Sandra en Anne voor de EduKast van komend weekend opnemen via MSN Messenger. Leek handiger dan Skype want dat hadden ze niet. Ervaring met audio via MSN Messenger overigens ook niet, ik ook niet. En daarom kwamen we er pas laat achter dat je bij MSN Messenger maar tussen twee personen een audiogesprek kunt hebben en dus niet met drie. Was een tegenvaller natuurlijk.

Ook laten inloggen op Breeze bleek geen optie. De browser van een van de twee computers gaf er namelijk de brui aan zodra de audioverbinding in Breeze opgestart werd. Ik neem aan een probleem met de Flash-versie of andere lokale problemen, maar ook dat werkte niet.
Uiteindelijk heb ik dus met Skype maar een vergadering naar twee Skype-out nummers (lees: twee gewone telefoonnummers) opgezet. Dat werkte gelukkig wél probleemloos. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor MSN audio alleen één-op-één  Tags: