Rotterdam

 Gepubliceerd door om 07:22  e-Learning
apr 052006
 

Vandaag ben ik in Rotterdam bij Three Ships. Ik krijg de gelegenheid om alle ‘techneuten’ door te zagen over de webservices die in versie 9 van Natschool zitten. Die webservices maken het mogelijk om ‘vanaf afstand’, dus vanuit een andere applicatie die niet op dezelfde server hoeft te staan of gebruik maakt van dezelfde programmeertaal/serversoftware etc. tegen Natschool ‘aan te praten’. Het zal je niet verbazen dat dat mogelijk is omdat de communicatie tussen die twee dan voldoet aan een afspraak (SOAP) die dat mogelijk maakt. Zie ook mijn eerder bericht
Het is de bedoeling dat vandaag een demo oplevert voor tijdens de volgende gebruikersdag van Natschool op 25 april in Den Bosch. Ik zie overigens dat ik nog niet in de sessielijst sta (hmm), toch maar effe checken.
[update] Mijn mail met beschrijving van de sessie was nog niet binne/verwerkt/verzonden, ik sta er nu wel gewoon tussen.
Andere sessies die ik sowieso kan aanbevelen zijn: deze, deze en natuurlijk ook deze.

 Reacties uitgeschakeld voor Rotterdam  Tags:

Een select gezelschap in actie

 Gepubliceerd door om 07:09  SURF
apr 052006
 
Workshop Interoperable e-Learning Systems in Action

Gisteren was ik de workshop van het Telcert project. De groep deelnemers was niet zo heel erg groot (15-20 deelnemers), maar dat ook te verwachten. Het onderwerp is namelijk ook alleen iets waar de harde kern op af komt. Ondanks dat het absoluut noodzakelijke activiteiten zijn! Ik zal een poging doen uit te leggen waar het over ging. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Een select gezelschap in actie  Tags: