Ask.com claimt braakliggend terrein

 Gepubliceerd door om 21:50  Geocoding
mrt 132006
 

Zoals je weet is een van de zwakke punten van zowel Google Maps als Microsoft Live Local als Yahoo! Maps dat de wereld beperkt lijkt tot de VS (en wellicht de UK en Japan).
En het opzoeken van mijn woonplaatsje op Google Maps of Microsoft Live Local levert tamelijk zielige resultaten op:

Google Maps - Klik voor grotere versie Windows Live Local - Klik voor grotere versie

Maar Ask.com is daar nu, nadat Jeeves met pensioen is, snel verandering in aan het brengen. En dat is heel goed nieuws! Lees verder….

Offline

 Gepubliceerd door om 06:33  Persoonlijk
mrt 132006
 

Hoewel vrijdagavond het netwerk nog weer (vanaf afstand) in de lucht gebracht werd, zijn alle servers (websites, mail en ELO) van Fontys sinds gisterenmiddag niet te bereiken. Afgelopen donderdag was dat ook 4 uur lang het geval. Het grappige was/is dat het om de verbinding met internet ging, dus we hadden wel toegang tot het netwerk, konden bestanden ophalen, printen etc.
Het blijft opvallend hoe vaak je dan net dat mailtje van buiten verwacht of een bestand op een externe projectwebsite hebt staan.
Als je vandaag mail naar mijn werkadres stuurt (of gisteren gestuurd hebt) en je krijgt/kreeg een foutmelding, dan weet je waar dat aan ligt. Gelukkig zijn mailservers in het algemeen zo slim dat zodra ze het netwerk weer in de lucht hebben, die mails toch nog aankomen. Naar mijn eigen mail zul je die foutmelding niet krijgen, maar ik zal daar zodra ik hier thuis vertrek ook niet aan kunnen komen.