Abstracte zeep op vrijdagavond

 Gepubliceerd door om 23:08  Tools
mrt 102006
 

Het nadeel van het aan elkaar knopen van al die online systemen (je weet wel ‘loocely coupled systems’) is dat als er eentje omvalt of onbereikbaar wordt, de anderen het vaak ook niet meer doen omdat ze van die ene afhankelijk zijn.

Vrijdagavond - Klik voor grotere versie Vrijdagavond - Klik voor grotere versie

Zo ook mijn “Who Is Online“-script waar ik gisteren over schreef. Daar wilde ik nog wat aan sleutelen, maar ik kreeg alleen nog maar een foutmelding. Het blijkt echter niet de Natschool-server te zijn die omgevallen is, maar de netwerkverbinding van Fontys zelf. Want ook de Fontys-website en de webmail liggen er uit. Eens kijken hoe lang het duurt voordat die weer up zijn. Het is tenslotte vrijdagavond. Er was een tijd dat dat betekende wachten tot maandagochtend 9 uur. Tegenwoordig is dat beter geregeld, maar het blijft natuurlijk een ondhandig tijdstip en een hogeschool kan zich nu eenmaal geen 24/7-uur systeembeheer veroorloven.
Dan maar even zo het verhaal over een extra laag die ik toegevoegd heb aan de communicatie met de webservices waardoor die een stuk eenvoudiger te benaderen zijn. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Abstracte zeep op vrijdagavond  Tags: