Kennisdeling via e-mail

 Gepubliceerd door om 06:41  Algemeen
mrt 082006
 

De teller van het aantal mails in mijn mailbox was weer eens boven de 1.000 gekomen en dus was ik vanochtend bezig met het verplaatsen van een aantal daarvan naar offline groepen.
Nou hoef ik geen tips bij het onder controle houden van de hoeveelheid mail die ik binnen krijg, daar ben ik wel aan gewend. Het gaat mij meer om het beeld dat die mails bij mij oproepen van de manier waarop we op dit moment in het onderwijs kennis verspreiden.
Want waar mensen wel eens klagen dat weblogs voor een groot deel zouden bestaan uit/van het reproduceren van informatie die al eens ergens anders stond, kunnen we dat zonder weblogs blijkbaar nog veel beter. En waar je bij een weblog geacht wordt zélf verantwoordelijkheid te nemen en je informatie te gaan halen, ofwel door er langs te gaan ofwel via een RSS-feed, blijven we in het dagelijks leven elkaar de informatie waarvan we denken dat de ander die nodig heeft keer op keer nadragen. Dan zetten we het niet alleen op een website, maar ook in een nieuwsbrief en die nieuwsbrief sturen we dan uiteraard via de mail (gevraagd of ongevraagd) toe. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Kennisdeling via e-mail  Tags: