VoipBuster – gratis bellen naar vaste nummers!

Ik was een tijd geleden al eens bij VoipBuster langs geweest maar toen lieten ze (tijdelijk) geen nieuwe gebruikers toe. Maar een berichtje in de Computer Totaal van deze maand wees me er weer eens op en wat blijkt, ze kunt je weer aanmelden. Dat heb ik meteen gedaan en ik heb ook 5 euro tegoed gestort (via PayPal). En nu kan ik gratis naar alle vaste nummers in Nederland, BelgiÃ�« (oeps, foutje, is niet zo), het Verenigd Koninkrijk, de VS en nog een aantal andere landen bellen. Dus niet alleen naar andere softwareprogramma’s, nee naar Ã�©chte telefoonnummers. Voor niets, noppes, nada, zonder starttik of maandelijkse kosten!
En het mooiste is nog dat VoipBuster ook SIP/AIX-ondersteuning heeft (al leveren ze er geen support op). Dat betekent dat je een Asterisk-centrale of een willekeurige andere SIP-client ook gebruik kunt laten maken van de uitbelmogelijkheden van VOIP-buster.

Omdat ik een vast toestel aan mijn Asterisk-centrale heb hangen kan ik dus ook met een gewoon telefoontoestel gratis, via mijn ADSL-verbinding, bellen naar andere telefoonnummers.

Helaas
Natuurlijk blijft er nog het nodige te wensen over.
* Er is (nog) geen ondersteuning voor het bellen naar 08x-nummers in Nederland, dus kan ik er niet mee naar mijn werk bellen.
* Bellen naar mobiele nummers is niet gratis en is zelfs wat duurder dan bijvoorbeeld met Skype.

En het werkt gewoon
Het voordeel van het gebruik van de gratis VoipBuster-client is dat bij een telefoontje wordt aangegeven of (dat) het gesprek gratis is. Als ik dat overigens via de Asterisk-centrale doe dan krijg ik netjes een Engelstalige boodschap vlak voor de verbinding tot stand gebracht wordt die me verteld dat het gesprek gratis is.
Ik heb het nummer in de VS geprobeerd dat ik normaal gebruik voor mijn wekelijkse telefonische vergaderingen en ook dat werkte zonder problemen. De geluidskwaliteit was niet slechter dan anders, al was die overigens normaal ook niet helemaal kraakhelder op die afstand.

Contactpersonen
Behalve met gewone telefoons kun je ook bellen met andere VoipBuster-gebruikers. Ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe je andere SIP-accounts kunt bereiken, maar ik moet bekennen dat ik ook niet veel andere gebruikers ken die een SIP-account hebben.

En nu?
De Asterisk-server geeft op het moment nog wat probleempjes. Hij trekt mijn ADSL-verbinding eruit als ik een aantal gespreken via internet gevoerd heb. Zodra dat opgelost is en ik genoeg getest heb met VoipBuster gooi ik hem er weer vanaf en laat ik alle gespreken via de Asterisk-server lopen.

Mooi spul en nu maar hopen dat ze het echt kostendekkend voor elkaar krijgen zoals ze zelf claimen. Want dit mag van mij blijven werken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
14 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
16 jaren geleden

Geweldige tip Pierre!
Een paar kliks en … het werkt gewoon.

David Visser
16 jaren geleden

cool! Alleen kan ik niet opwaarderen :(

Pierre
16 jaren geleden

Ik heb na de eerste keer inloggen mijn gegevens ingevuld en een paar (gratis) telefoontjes uitgeprobeerd. Ik weet niet of dat noodzakelijk was om bij het echte opwaarderen te komen. Het klopt inderdaad dat ik meteen na het aanmelden ook een melding kreeg dat ik niet kon opwaarderen en eerst tegoed moest opgebruiken (terwijl dat op 0 euro stond).

Tom Kooij
16 jaren geleden

Geweldige tip! Bedankt.
Ik kan wel opwaarderen overigens, maar ik had dan ook wel twee 1 minuut gesprekjes gevoerd.

Blijft dus dat je 5,– moet betalen voor daarna (onbeperkt? iig zolang als het duurt) gratis bellen.

jaap11
jaap11
16 jaren geleden

doe als volgt bel een nummer welke gratis is ,je laat dit gesprek 1 minuut lopen totdat je gedisconnect word ,ga dan naar buy credits/sign in dan alles in vullen <mag allemaal fake zijn ook je email>dan krijg je een 0900 nummer met een code bel dit nummer ,men zegt netjes dat je 1.30 euro betaalt voer de code in en na vijf minuten heb je 1.08 euro credits en dan maar bellen<gratis nummers>ook na die ene minuut ..succes gr jaap

Dick
Dick
16 jaren geleden

Klinkt allemaal leuk, alleen het programma van je pc afhalen is gewoon niet mogelijk. Toecang wordt gewoon geweigerd

Pierre
16 jaren geleden

Op welk besturingssysteem? Ik heb het zojuist getest op XP en de-installatie gaat sneller dan dat ik Voipbuster kan zeggen. Daarna handmatig nog even de map in Program Files verwijderd (slordig, stonden nog een paar taalbestanden in) en klaar.
Kan het zijn dat je Voipbuster een keer gedraaid hebt voordat je probeerde te de-installeren? Probeer dan eerst eens opnieuw op te starten en dan te de-installeren.

p.s. Ik heb inmiddels mijn standaard SIP-client zo ingesteld dat ik die kan gebruiken voor het bellen, dus de Voipbuster-client had ik sowieso niet meer nodig.

Blaa
Blaa
16 jaren geleden

Hmmzzz wel leuk programma alleen op hun site staat dat je 5 euro moet opwaarderen om langer dan 1 min te kunnen praten is dat zo of kan je ook gewoon met die 1.08 euro langer dan 1 minuut bellen

Pierre
16 jaren geleden

Als ik de info van Jaap goed begrijp kan het dus ook voor minder. Persoonlijk vond ik die 5 euro geen probleem. Ik heb er afgelopen week een telefonische vergadering van een uur (inbellen naar New York) mee gedaan. Als ik dat volgende week nog een keer doe dan heb ik alleen daarmee de kosten er al uit, zelfs als Voipbuster meteen daarna uit de lucht gaat.

Overigens merkte ik dat na precies 60 minuten de verbinding automatisch verbroken werd, waarschijnlijk een maatregel om misbruik (de lijn de hele dag open laten staan) tegen te gaan.

edtax
edtax
16 jaren geleden

Ik ben het nu al 2 dagen aan het proberen, telkens als ik de dame heb gehoord over 1,30 krijg ik geijk de ingesprekstoon.

Ik hoop niet dat er telkens wanneer ik het opnieuw probeer er 1.30 wordt berekend, want dan is het een dure grap.

Pierre
16 jaren geleden

Lijkt me dat het dan sneller is via PayPal. Ik heb geen ervaring hoeven opdoen met het 0900-nummer omdat ik al die 5 euro via PayPal betaald had. En dat ging meteen en zonder problemen.

kees
kees
16 jaren geleden

he jaap uit noordwijk hoe is die

David Visser
16 jaren geleden

nee, dat wordt het niet.

met 0900 hoef je maar 1 keer te bellen om onbeperkt gratis te bellen ^^

Paul
Paul
16 jaren geleden

Je kunt makkelijker bellen met Asterisk/ Voipbuster met een Grandstream GXP-2000 of een Grandstream HT 496.
Ook kan je nummers voor inkomend bellen aanvragen.
http://www.voipwereld.nl