Blackboard en WebCT gaan fuseren!

 Gepubliceerd door om 23:47  e-Learning
okt 122005
 
“Blackboard and WebCT, leading providers of enterprise software and services to the education industry have announced plans to merge. The announcement was made at October 12th at 4 pm EST in a news release posted on PR News wire.”

(bron)

Ik dacht eerst dat dit een grap was, maar het is toch echt een serieus persbericht. De twee grootste spelers op het gebied van leeromgevingen zijn van plan te gaan fuseren. Dat zal nog wel de nodige discussie geven want dit gaat ongetwijfeld betekenen dat een van de twee (WebCT) als individueel product gaat verdwijnen. En dat zal op een aantal plaatsen erg pijn doen.

Dataverkeer

 Gepubliceerd door om 22:25  Edupodcast
okt 122005
 

Niet iedereen is erg onder de indruk van de aantallen bij de Podfeed.net: Top 100 Podcasts, maar jemig zeg 35.018 subscribers via RSS is natuurlijk wél indrukwekkend als je gaat kijken naar de hoeveelheid dataverkeer die dat met zich meebrengt.
De EduKast (18 subscribers via RSS) is per uitzending van 10-15 minuten ongeveer 7MB groot. Met 35.018 subscribers zou dat bijna 240GB per uitzending zijn. De show die op nummer één staat heeft een omvang van ongeveer 25MB per uitzending. Dat is dus 854GB dataverkeer per uitzending. En dan heb je het alleen over de RSS-gebruikers.

 Reacties uitgeschakeld voor Dataverkeer  Tags:

Marketingpodcast #2

 Gepubliceerd door om 20:08  Edupodcast
okt 122005
 

David Visser heeft voor vanavond (nu) opnieuw een teamspeak-server in de lucht gebracht. Doel: opnemen van een live-marketingpodcast.
Zie hier voor instructies.
[update 22:00] Helaas geen marketeers, wél veel podcasters present. David Visser gaat knippen en plakken en proberen er een geheel van te maken. Wordt nog vervolgd.

 Reacties uitgeschakeld voor Marketingpodcast #2  Tags: