Lekker zinloos….of toch niet?

 Gepubliceerd door om 19:02  Tools
feb 272005
 

Vandaag ben ik bezig geweest met een zinloze activiteit: herinstallatie van Windows XP. Het was al weer (te) lang geleden en XP was vreselijk traag geworden. Begrijpelijk, want ik heb in de tussentijd een groot aantal verschillende programma’s geïnstalleerd, getest, bekeken en weer verwijderd. Dus eigenlijk is het minder zinloos dan het lijkt, maar een hele dag bezig zijn om je laptop terug te krijgen in de toestand van die ochtend (maar dan sneller) is nou eenmaal iets wat ik het liefst zo weinig mogelijk doe.

Ken je trouwens dat gevoel als je aan het inpakken bent om op vakantie te gaan: je weet dat je iets aan het vergeten bent, maar weet niet wat. Dat ontdek je pas als je 100km onderweg bent.
Zo gaat dat mij ook altijd af als ik aan het bedenken ben wat ik allemaal moet backuppen vooraf, welke instellingen geëxporteerd moeten worden etc.
Deze keer was het de lijst met RSS-feeds die ik vergeten ben te exporteren uit SharpReader. Wijzigingen van de laatste paar weken ben ik daar kwijt. Nou ja, soms is een beetje meer opruimen dan je van plan was helemaal niet zo slecht. Is er wat meer ruimte voor nieuwe feeds.