Online Educa Berlin 2004 Coppercore

 Gepubliceerd door om 10:05  SURF
dec 032004
 

Tijdens de eerste dag van Online Educa Berlin ben ik naar de pre-conference over Learning Design geweest. Niet omdat ik nog helemaal niets over Learning Design weet, maar omdat tijdens OEB2004 de introductie van CopperCore plaats vond. Tijdens de workshop heb ik er voor het eerst live kennis mee kunnen maken en daarna, na installatie op mijn laptop, zelf nog wat mee kunnen spelen.
CopperCore is namelijk de eerste, open source en gratis beschikbare, ‘engine’ voor Learning Design. Om het verhaal niet té complex te maken: het maakt het mogelijk om voor het eerst daadwerkelijk ontwerpen gemaakt met Learning Design af te spelen!
Tijdens de workshop gingen we aan de slag met het “What is greatness?” voorbeeld. Dat was een licht bewerkte versie van het ontwerp dat ik gemaakt heb voor het Alfanetproject toen ik bij de OUNL werkte. En het was heel leuk om dat nu ook voor het eerst in de LD-versie live te zien draaien. Ik had hem namelijk in EML 1.1 ontworpen getest in EduBox, maar een LD-speler was toen nog niet beschikbaar. De aanpassingen hadden betrekking op de gebruikte tekst en plaatjes, maar de onderliggende LD blijkt nu gewoon te werken in CopperCore.
coppercore - Klik voor grotere versie
Ik kom gegarandeerd nog op de speler terug, want ik heb nu weer de mogelijkheid om op mijn eigen laptop met het afspelen van Learning Design te spelen en dus nieuwe en wat uitgebreidere voorbeelden uit te werken.
Voor de kenners: CopperCore speelt zowel level A als B en kan dus bijvoorbeeld ook overweg met properties, volgens mij absoluut noodzakelijk om een beetje leuke ontwerpen te maken.

Dit bericht komt ook op Online Educa 2004.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.