Google: “Plattegrond Schiphol”

De eerste aflevering van de nieuwe serie “de zoekterm” heeft als titel “Plattegrond Schiphol“.
Op het moment van schrijven levert dat als tweede website een verwijzing naar dit bericht over mijn reis naar Reston afgelopen mei.

De mensen die écht op zoek waren naar een plattegrond zullen waarschijnlijk meer hebben aan deze website, waar je ook daadwerkelijk plattegronden van Schiphol vind.
Diegenen die met net iets andere zoekterm: “plattegrond Maasmechelen” bij het bericht uitkomen, willen waarschijnlijk deze site hebben.
Raar
Het rare is overigens dat de beschrijving van de pagina op Google er als volgt uitziet: “… Google : plattegrond schiphol Google : plattegrond Maasmechelen Google : plattegrond schiphol Google : plattegrond vertrekhal schiphol Google : plattegrond …”
Manco
Het geeft heel duidelijk een manco in de Google zoekmachine aan. Iemand zal wellicht ooit gezocht hebben op “plattegrond Schiphol” en toen het gelinkte bericht inderdaad hebben gevonden omdat zowel “plattegrond” als “Schiphol” in de tekst voorkomen.
Maar, omdat mijn weblog ook bijhoudt hoe iemand op een pagina gekomen is, wordt die informatie onder aan de pagina getoond én aan Google doorgegeven als die de volgende keer de pagina komt ophalen. Daardoor wordt de pagina steeds “beter” voor Google, trekt meer bezoekers, etc.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
17 jaren geleden

Blijkbaar raken mensen redelijk snel verhit met dit weer, zeker als ze op zoek zijn naar de plattegrond van Schiphol. De persoon die het nodig vond om dat een aantal keer bij verschillende berichten te melden c.q. te laten weten kan beter een andere site opzoeken op te spelen.
Het bericht bevat overigens gewoon een link naar de plattegrond: http://www.infostop.nl/Pages/schiphol… (gewoon effe lezen!) of kijk anders eens hier
En ik kan er ook niets aan doen dat ik op nummer twee sta in de lijst op Google als je hier op zoekt.

C.H. Wiedijk
C.H. Wiedijk
17 jaren geleden