Vergelijkingsmatrix ELO’s

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
mei 072004
 
Solon biedt een vergelijkingsmatrix voor open-source ELO’s. De mogelijkheid wordt geboden om op basis van naam of gewenste kenmerken bekende open-source ELO’s te vergelijken. De lijst met ELO’s wordt regelmatig uitgebreid en herzien.”

(bron)

Goed idee, domme beperking: waarom nou weer alleen open-source ELO’s !? Zou dat wellicht zijn omdat “Als u een keuze heeft gemaakt, [..] we graag bij u langs [komen] om de ELO te demonstreren.” En dat kan dan waarschijnlijk gemakkelijker voor de open-source ELO’s in het lijstje dan voor commerciële ELO’s. Zie ook de toelichting op de e-learning themasite.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Vergelijkingsmatrix ELO’s”

Reacties (3)
 1. Niet zo heel vreemd dat ze zich beperken tot OSS. Van commerciële ELO’s voor het voortgezet onderwijs bestaat al een vergelijkingsmatrix: http://www.excelo.nl. Voor het HO heeft Surf dat destijds gedaan (http://elearning.surf.nl/e-… ), maar de gegevens daar zijn enigszins verouderd. Ik heb sterk de indruk dat de site van Solon gebaseerd is op Excelo, maar dat weet ik niet zeker…

 2. Hoi Margreet,

  Bedankt voor de link naar Excelo, die kende ik nog niet. De SURF informatie wordt volgens mij inderdaad niet meer actief bijgehouden verouderd daardoor snel. Als ze (Solon) nou gezegd hadden: wij doen de OSS want iemand anders doet de commerciële had ik dat kunnen begrijpen, maar in het artikel op de e-learning site gaat het weer over hoe goed OSS persé is: "De open-source aanpak verenigt kortom de voordelen van maatwerk met die van standaard software pakketten: bewezen functionaliteit, afgestemd op de eigen behoeften."

  En ik ben van mening dat dat een verkeerde insteek is. Tuurlijk, mijn werkgever betaald een aardig bedrag voor de door ons gebruikte ELO, maar dat is nog steeds maar een fraktie van de kosten rond een ELO. Zet OSS en commerciële ELO’s dan dus niet tegen elkaar af, maar naast elkaar.

 3. Dag Pierre,

  Je slaat de spijker op z’n kop: wij doen OSS ELO’s, want iemand anders doet de commerciële al. Da’s onze motivatie. Vanuit het perspectief van belanghebbenden in het onderwijsveld bezien, lijkt het ons echter veel interessanter dat je op basis van OSS maatwerk geleverd kunt krijgen.

  Bij Solin denken we dat de combinatie OSS – maatwerk als oplossing veel beter aansluit bij de pluriforme Nederlandse onderwijssituatie. Zie ook onze weblog entry Tijdperk van de Rede (http://www.solin.nl/weblog/… ) voor een meer "filosofische" variant van onze visie op OSS ELO’s.

  Tot slot over de vergelijkingsmatrix: die is gebaseerd op onze eigen ervaringen met OSS ELO’s. Voor de categorisering en de criteria hebben we ons uiteraard ook laten inspireren door andere websites met het onderwerp ELO.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.