3D Printen: Minecraft Boomhut

 Gepubliceerd door om 06:48  3D printen
mei 052013
 

Minecraft Boomhut Ik had al geschreven over de opties om objecten die in Minecraft gebouwd zijn te (laten) printen. Natuurlijk moest dat ook zelf uitgetest worden nu het kon.

De stappen zijn eigenlijk heel eenvoudig, het verkrijgen van een mooi resultaat is ofwel duur, ofwel best moeilijke. En dat heeft er vooral mee te maken dat je in Minecraft bouwt met blokken die bestaan uit verschillend materiaal, met hun eigen eigenschappen en textuur. Lava ziet er uit als lava, zand als zand, je hebt steen, hout, bladeren, water etc.
Als je gaat printen op een UP! Mini, dan heb je blokjes, één kleur. Klaar. Laat je het printen via Shapeways dan heb je wél een full-colour print, die er dan ook veel mooier uit ziet, maar ook veel duurder is. Daar kom je voorlopig nog even niet omheen. Kwaliteit prints uit Minecraft zijn duur.

Maar…met een beetje strategisch gekozen objecten kom je al een heel eind. Op de afbeelding hierboven/hiernaast zie je een print van een boomhut in Minecraft. Gebouwd door mijn jongste zoontje. Samen geëxporteerd, geprint op de UP! Mini en daarna heel voorzichtig door mij schoon gemaakt. Dat laatste had ik hem zelf kunnen laten doen, maar vond ik én nog te gevaarlijk qua mesjes, pincetten en tangetjes én had in dit geval waarschijnlijk (nog) een afgebroken boomhut opgeleverd, want het was een delicaat werkje.

Even terug naar het begin…
Lees verder….