Twitterarchief: Xerte Online Toolkit debuggen

Het lukte me het probleem op te lossen. Het bleek een eigenaardigheid te zijn die alleen voor kwam als je MySQL Community Server 8 of nieuwer gebruikte (ik heb een container draaien met versie 8.0.19 en twee met MariaDB 10.1 die ik nog een keer moet zien samen te voegen, een van de meer verborgen uitdagingen van Docker). Helaas bleek toen ook dat de grouping informatie niet overal waar je het daadwerkelijk toe kon voegen ook via xAPI doorgestuurd te worden. Dat maakte het voor mij uiteindelijk toch nog weer een niet heel nuttige feature (maar wel eentje die nu ook bij mij werkt zoals de ontwikkelaars dat voor ogen hebben).

Je kunt het hele verhaal hier lezen. De pull request (hier te vinden) is inmiddels gesloten, de aanpassingen zijn in de hoofdcode van Xerte opgenomen.