Ninja Knitr / R tip

 Gepubliceerd door om 08:24  Quickpost
jul 082014
 

# Knitr Ninja ——————————————————–
# a talk at UseR!2014, UCLA, by Yihui Xie
if (!require(‘knitr’))
install.packages(‘knitr’, repos = ‘http://cran.rstudio.com’)
if (!file.exists(‘sword1.wav’))
stop(‘You have to set the working directory to the dir that contains this R script’)

via knitr-talks/useR2014/2014-knitr-ninja-Yihui-Xie.R at master · yihui/knitr-talks · GitHub.

Handige manier om er voor te zorgen dat een package dat nodig is voor een R-script geïnstalleerd is (en zo niet dat het dan geïnstalleerd wordt) en dat de werkdirectory juist is.

sockjs/sockjs-client · GitHub

 Gepubliceerd door om 08:21  Programmeren
jul 082014
 

SockJS is a browser JavaScript library that provides a WebSocket-like object. SockJS gives you a coherent, cross-browser, Javascript API which creates a low latency, full duplex, cross-domain communication channel between the browser and the web server.

Under the hood SockJS tries to use native WebSockets first. If that fails it can use a variety of browser-specific transport protocols and presents them through WebSocket-like abstractions.

SockJS is intended to work for all modern browsers and in environments which don’t support WebSocket protocol, for example behind restrictive corporate proxies.

via sockjs/sockjs-client · GitHub.

Een van de problemen met socket.io (zoals ik o.a hier gebruik) is dat het nóg een extra poort is die je in je firewall open moet zetten. Op mijn Raspberry Pi thuis is dat natuurlijk niet direct een probleem, maar ik weet niet 100% zeker of die verbinding ook overal onderweg door alle proxies en zo heen komt (iets om nog testen). Sockjs zou daar een alternatief voor moeten zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor sockjs/sockjs-client · GitHub

Twitterarchief 07-07-2014

 Gepubliceerd door om 06:28  Twitterarchief
jul 082014