Echo360 Upgrade

 Gepubliceerd door om 19:52  ICT en Onderwijs Lab
dec 012008
 
Echo360 Capture Appliance (foto door: PiAir (Old Skool))

De bijbehorende server upgrade staat (pas) voor volgende week gepland, maar vandaag kwam het nieuwe “capture appliance” van Echo360 al binnen. Dat is een licht, compact apparaat dat als vervanger zal dienen voor het capture station dat we tot nu toe hadden.
Een lichter capture device (letterlijk en figuurlijk) betekende een zwaardere server dan dat we hadden, vandaar dat we die nu moeten upgraden. Maar zoals je hier hebt kunnen lezen krijgen we er ook weer het nodige voor terug.

We zullen het apparaat op een vergelijkbare manier inzetten als afgelopen jaar, d.w.z. dat we het zelf zullen gebruiken voor het maken van opnames en opleidingen in staat willen stellen om ervaring op te doen met het opnemen van colleges en instructies.
Voor ons is het dus een voortzetting van de pilot waarmee we in 2009 ook meer ervaring willen kunnen opdoen met de inbedding in het onderwijs en de organisatie er omheen. Tot nu toe was het ook nog veel verhelpen van technische problemen.

Aan de buitenkant van het apparaat is niet heel veel te zien, zodra de server er is dan kan ik je ook meer van de functionaliteit laten zien.
Wel nog even een foto van de aansluitingen op de achterkant:
Echo360 Capture Appliance (foto door: PiAir (Old Skool))
Je ziet aan de linkerkant twee VGA-poorten, de VGA-switch zit nu ingebouwd (-1 apparaat meesjouwen). Daarnaast de gebruikelijke aansluitingen voor het videosignaal van de camera. Ook het audiosignaal kan doorgelust worden, d.w.z. dat je kunt meeluisteren met de audio die binnen komt in het apparaat.
De ingebouwde netwerk switch (rechts op de afbeelding) is handig voor locaties waar je maar één netwerkaansluiting hebt. Je kunt de capture appliance dan aansluiten aan het netwerk en de computer van de sprekers aan de switch van de capture appliance.

Wake-up Call?

 Gepubliceerd door om 13:00  Publicatie
dec 012008
 

Gast-column voor SURF Magazine, december 2008 over online samenwerken en de vraag waarom we in Nederland zo weinig gebruik maken van videoconferencing.

Het hele SURF magazine is hier te downloaden (PDF, 1.278kB )
Als je alleen de column wilt lezen kun je die hier vinden (PDF, 298kB)

 Reacties uitgeschakeld voor Wake-up Call?  Tags:

Mooie foto, waar heb je die genomen?

 Gepubliceerd door om 12:00  Publicatie
dec 012008
 

Bijdrage aan de onafhankelijke themabijlage Digitale Fotografie die in november 2008 bij het AD bijgevoegd zat.
Op basis van een telefonisch interview met mij heeft Irma van de Lubbe dit artikel geschreven:

Mooie foto, waar heb je die genomen? (PDF, 708kB)

De tekst is van Irma van der Lubbe van Vitamedia.
Ik heb toestemming om het artikel hier te plaatsen onder de voorwaarde dat ik erbij vermeld dat niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt zonder toestemming van Mediaplanet Publishing House B.V..

 Reacties uitgeschakeld voor Mooie foto, waar heb je die genomen?  Tags: