iPod Touch VOIP

 Gepubliceerd door om 06:37  VOIP
sep 252008
 
ipod touch  - Klik voor grotere versie

Ik schreef gisterenavond niet per ongeluk “pas één iPod“. De tweede generatie touch toestellen ziet er namelijk heel aantrekkelijk uit. Niet alleen voor de spellen, ik wil ook de VOIP toepassing uitproberen. Want de iPod Touch is stilletjes een heel eenvoudige VOIP telefoon geworden.

Natuurlijk, vorig jaar al met de eerste generatie was zoiets mogelijk, maar dan moest je ergens een zelfgemaakte microfoon vandaan halen. Maar de tweede generatie blijkt ondersteuning in huis te hebben voor de nieuwe Apple headsets mét ingebouwde microfoon.
Apple Store (Nederland) – iPod touch. En dat is natuurlijk wel wat anders, want dan ben je voor 29 euro klaar. En het ziet er een stuk beter uit.

Er zijn inmiddels al een aantal VOIP clients voor de iPhone, ik denk dat ik voor Fring zou gaan (filmpje over installatie, filmpje over gebruik). Om die software te installeren moet ik hem uiteraard jailbreaken, maar gezien het gezeur van Apple met applicatie-ontwikkelaars zie ik daar het probleem nog minder van in dan anders.

Toch nog maar effe wachten, ik kom namelijk vast binnenkort nog in de buurt van een goedkopere Apple store dan die in Nederland…

 Reacties uitgeschakeld voor iPod Touch VOIP  Tags: